ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Little Caesar – American Dream (7.0)

little-caesar-american-dream-cd

Band: Little Caesar
Titel: American Dream
Genre: Bluesrock
Skivbolag: Unison Music
Producent: Bruce Witkin
Releasedatum: 2012-05-15
Betyg: 7/10

Första självbetitlade plattan var riktigt bra. Sedan tycker jag det blev markant sämre och jag gillade inte comebackplattan ”Redemption” speciellt mycket heller. Så jag hade inga större förhoppningar på nya alstret ”American Dream”. Men jag måste säga att jag är riktigt positivt överaskad, det svänger igen! Även om det inte når debutens höjder, så är det helt klart en uppryckning. Detta är Bluesrock när den är som allra bäst och Ron Youngs röst tillhör definitivt toppskiktet i denna genre.

Finns givetvis några sköna rocklåtar på denna cd, bland annat ”Is Your Crazy, Gettin Lazy och ”Holy Roller”. Som svänger utav bara helvete, helt enkelt.

På balladen ”Only A Memory Away” låter nästan Ron som Jon Bon Jovi, fast klart manligare. Hela låten verkar ”typecastad” för New Jerseygubbarna, men det gör ingenting då jag gillar dem. Ska kanske tillägga att själva låten är riktigt bra också.

I avdelning sköna bluesspår, kan jag rekommendera ”In My Mirror” och ”Own Worst Enemy”.
Kommer på mig själv, att jag verkligen älskar sådan här musik. När den görs ”rätt” och det gör den mestadels på denna platta.

Det finns även lite Country and Western-influenser på denna platta. ”Dirty Water” är en sådan låt som blandar country, med tung bluesrock. Sådant gillar jag, ge mig mer av den varan.

Jag tycker till stora delar att skivan, låter som en piggare och vitalare version av dagens ZZ Top.
Som visserligen vaknat till lite granna med sin nya ep, men ändå.

Little Caesar är tillbaka på allvar igen, återstår att se om fansen ”fattat” det. Hoppas det, för jag vill definitivt höra fler skivor med detta band.

Bästa Låt: Dirty Water
 

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheter



ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER