ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

At The Gates – To Drink From The Night Itself

29 Shares

När du är ett av banden som stått för att skapa ett helt nytt sound och en era för svensk musik, ja för tusan för melodisk dödsmetal över hela världen, då tillkommer det att man får ett legendariskt rykte med sig. De är en av skaparna av vad som kallas göteborgssoundet och At the Gates behöver ingen fortsatt introduktion eftersom deras arv till musikvärlden är något alla som läser detta borde kunna.

Med At War With Reality kom bandet tillbaka med en bra platta men de vågade inte riktigt utforska nya områden. Vem kan klandra dom dock, de hade inte varit ett band på åratal så jag hade också spelat på säkra kort vid en återkomst som deras. Det var vad deras fans förväntade sig och de levererade, inget fel med det. Sen kom To Drink From the Night Itself. Inte nog med att de går tillbaka till sina rötter där du får en Slaughter of the Sould känsla på flertalet låtar men de har även vågat ta steget och utvecklas! Du kan i princip säga att albumet består av två delar, Der Widerstand till In Nameless Sleep är klassiskt At the Gates som bjuder på nostalgi där de sen med The Colours of the Beast och framåt flörtar med element från såväl doom som heavy metal. Det är även mer atmosfärisk musik på många sätt och det är ett välkomnande experiment tillsammans med deras musikaliska kärna. Den nya gitarristen Jonas Stålhammar (The Lurking Fear) är ett grymt tillskott till bandet och han är ett nyckelspelare nu när bandet utforskar nya områden i min mening.


Ett album som detta är kul att recensera. En sida av mig vill att At the Gates ska bara köra på som vanligt och bara ge mig mer från Slaughter of the Sould igen, sen finns det en annan sida av mig som vill ha något nytt och annorlunda. To Drink From the Night Itself lyckas ge mig en bit av båda delarna. Så här sitter jag och gillar både titelspåret To Drink From the Night Itself (Blinded By Fear version 2), som är sjukt catchig och jag kan inte få ut låten ur mitt huvud, likaväl som jag har lika kul med The Colours of the Beast där de testar lite nytt. At the Gates var tillsammans med bland annat In Flames och Soilwork ett band som fick mig att gilla hela genren och jag kan med glädje säga att de är fortfarande kungar av en genre där tyvärr vissa band har vacklat med åren.

Artist: At the Gates
Titel: To Drink From the Night Itself
Genre: Melodic Death Metal
Skivbolag: Century Media Records
Speltid: 44:48
Releasedatum: 2018-05-18
Betyg: 4/5
Bästa låt: To Drink From the Night Itself

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

RELATERADE ARTIKLAR
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter