ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Audrey Horne – Blackout

De Norska rockarna Audrey Hornes sjätte fullängdare Blackout är en platta där väldigt mycket låter väldigt likt vissa kända band och inte minst vissa specifika låtar från 70- och 80-talet.  För att inte bli alltför ingående och långrandig så räcker det att nämna Iron Maiden, Deep Purple och Thin Lizzy. Ni kommer inte att ha några som helst problem med att identifiera de andra banden och låtstölderna. Men det är en stor konst att kunna sno låtar och göra något alldeles unikt och eget med det, och det är här Audrey Horne briljerar något alldeles förbaskat. Låt efter låt klistrar sig fast och släpper inte taget (ungefär som den äckliga bläckfisken på omslaget av skivan). Ta bara en låt som Naysayer, en låt som till en början försvinner bland de andra briljanta låtarna, men efter några varv växer den ut till en riktig favorit med sina oemotståndliga gitarrharmonier. Det är så med i stort sett varenda låt på skivan. Alla är bra, ingen är dålig.

Audrey Horne är inte så genremässigt splittrade i sitt sound som tidigare; på Blackout är det mer fokus på vanlig klassisk hårdrock, inramat av ett polerat sound som kanske bäst kan beskrivas som njutbart.

Bandet har växt ytterligare en bit sedan 2014 års utmärkta Pure Heavy. Nu väntar vi bara på att resten av världen upptäcker att Norge inte enbart är synonymt med black metal. Blackout är ett utmärkt vitaminpiller i vinterrusket. Rekommenderas varmt!

[yasr_overall_rating]

Band: Audrey Horne
Titel: Blackout
Genre: Melodisk hårdrock
Skivbolag: Napalm Records
Releasedatum: 2018-01-12
Bästa låt: Satellite
Betyg: 4/5

Audrey Horne - Blackout 1

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheter



ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER