ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Paganizer – Land of Weeping Souls

4 Shares

Paganizer skapades 1998 från delar av Terminal Grip, spelar klassisk dödsmetal och har producerat en väldigt massa EP, splits och fulländare sedan starten. Med ett högt release tempo är det kanske inte så konstigt att det har varit en del missar genom åren men när Paganizer är i högform ser jag dem som en av de bästa dödsmetal banden från den gamla skolan. Rogga Johansson, skaparen, sångare och gitarrist i Paganizer måste nästan anses som en av de mest produktiva medlemmarna inom dödsmetal scenen. Han har alltid varit en drivande kraft för Paganizer där det tillkommit ett par nya medlemmar sen senaste fulländaren i Kjetil Lynghaug (Echelon, Mordenial och Stass) på gitarr och Martin Klasén (ex-Vicious Maggot) på bas. Med en ny lineup i åtanke hur står sig Land of Weeping Souls sig i jämförelse med deras andra plattor?

Nja det är inte så mycket nytt som bjuds, Paganizer köttar på som vanligt, men det är helt ok från ett band där jag inte hade förväntat mig något annat. Deras råa klassiska dödsmetal sound är mixat till precis rätt mängd så de behåller det smutsiga ljudet men samtidigt inte låter som en demo inspelat i ett garage, ett sound en del band fortfarande verkar gå för men som jag aldrig riktigt förstått mig på. Kanske är för jag att jag helt enkelt är för ung och inte varit med sen början, jag vet inte. Your Suffering Will Be Legendary öppnar upp albumet och det är full fräs direkt men låten i sig ger inte något vidare intryck på mig. Det är först när titelspåret Land of Weeping Souls kommer igång som jag verkligen börjar headbanga och rycks med i musiken. Här verkar helt enkelt hela maskineriet funka bättre och låtarna därefter låter betydligt bättre i mina öron. Selfdestructor känns som en låt tagen ur en bok om hur man ska skapa klassisk dödsmetal. Låten har grymma riff och en refräng som det känns man hört förr och känner sig som hemma. Även detta en låt som kanske inte direkt sticker ut eller gör något nytt men det är välgjort och märks det är från ett band som kan denna genren bra. Som det dödsmetal fan jag är är detta godis för mig som jag gärna stoppar i mig men samtidigt kommer säkert en hel del där ute tycka detta inte är något nytt under solen eller ab intresse. Helt enkelt det krävs att du är ett fan av den klassiska dödsmetallen och framför allt 90-tals soundet för att du ska uppskatta Land of Weeping Souls annars tror jag inte detta är för dig.


Death Addicts Posthumous är ännu en låt jag verkligen gillade, den tog vibbarna Selfdestructor gav mig men la till lite snygga solon i mixen. För att följa upp detta har vi sen Land of Weeping Souls bästa låt The Buried Undead. En dödsmaskin som plöjer fram med sina grymma tempo-växlingar, solon och Rogga på sång som alltid är en fröjd att lyssna på.

Summa sumarum så tyckte jag Land of Weeping Souls hade en lite trög start men växte. Det är inget nytt under den döda solen men fans av Paganizer vet vad de får, klassisk dödsmetal av bra kvalitet. Om jag ställer Land of the Weeping Sould mot bandets diskografi skulle jag sätta denna någonstans i mitten, en solid platta med ett par skönhetsfläckar som ändå kommer få fans av genren att headbanga. Land of the Weeping Souls ger mig vad jag förväntade mig och ibland är det precis vad man vill ha.


Artist: Paganizer
Titel: Land of Weeping Souls
Genre: Death Metal
Skivbolag: Transcending Obscurity Records
Speltid: 34:51
Releasedatum: 2017-08-01
Betyg: 3/5
Bästa låt: The Buried Undead

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

RELATERADE ARTIKLAR
Inga inlägg hittades.
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter