ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Pyramaze – Disciples Of The Sun

0 Shares

pyramaze-disciples-of-the-sun250
Fula omslag och simpel logo har präglat Pyramazes existens sedan första skivan “Melancholy Beast” från 2004. Hade jag inte av en slump hört bandet kanske jag hade avfärdat dem ända till idag då de tillslut fått ett konvolut som är bättre passande till den kvalitativa musiken vi bjuds på.

Detta danska semiprogressiva metalband släppte sedan skivan “Legend Of The Bonecarver” 2006, en platta som fortfarande med lätthet platsar bland topp tioskivorna i min skivsamling. På den skivan sjöng Lance King som senare ersattes med Matthew Barlow inför 2008 års “Immortal” innan han valde att återgå till Iced Earth. Det är uppenbart att det inte är några små skor att fylla för den nya norske sångaren Terje Harøy, men resultatet är tillfredställande även om han inte når riktigt upp i samma klass. Inte än i alla fall.


Danske demonproducenten Jacob Hansen har producerat, vilket bidrar till första klassens ljud som är stöpt till denna typ av musik. Den är bastant men ändå med en mjuk känsla, inte det minsta kantig utan mäktigt sammanvävd till total perfektion. Jacob är även gitarrist i bandet.

Men det är något i helheten av denna produktion som tar lite udd och kraft ur musiken som gör det bitvis lite väl tillrättalagt och aningen ointressant.

Tolv spår inklusive intro och outro som sammanlagt ger 52 minuters speltid med minimal utfyllnad gör livet glatt för den som gillar välproducerad melodiös metal. Plattan växer sig starkare desto mer man lyssnar samtidigt som den blir bättre ju längre in på den man kommer. När låtar som “Fearless”, “Hope Springs Eternal” och “When Black Turns To White” finns på en och samma skiva, ja då blir man lycklig.

Det är ingen ny “Legend Of The Bonecarver” men den uppgiften var ändå omöjlig. Men den piskar “Immortal” ganska ordentligt och nog känns det som Pyramaze både kan, gör och bör ta en framhävande position inom genren trots sju år mellan senaste albumen som är lite väl lång tid. Borealis, Serious Black och Masterplan är exempel på några band som bör göra sitt yttersta för att kunna konkurrera med denna danska dynamit.

Band: Pyramaze
Titel: Disciples Of The Sun
Genre: Melodic Metal
Skivbolag: Inner Wound Recordings
Releasedatum: 2015-05-22
Betyg: 8/10
Bästa låt: Hope Springs Eternal

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

RELATERADE ARTIKLAR
Inga inlägg hittades.
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter