ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Nighthawk – Prowler

Supergruppen Nighthawk med medlemmar från Soilwork, The Night Flight Orchestra, Metalite, Captain Black Beard etc. har nu släppt studioalbumet Prowler. Vanligtvis är jag inget fan av konceptet supergrupp men här gifter sig musikerna och deras specialiteter bra med varandra (även om The Night Flight Orchestra-influenserna känns väldigt starka stundtals, men det är nog för att sången och keyboardspelet är mycket av vad som definierar det bandets sound för mig).

Nighthawk började egentligen som ett soloprojekt för Robert Majd (Metalite, Captain Black Beard) där olika sångare gästade på låtarna. Efter det växte projektet på sig med fler inblandade musiker. Dessutom är Prowler inspelad på självaste Abbey Road. Det har med andra ord gjorts satsningar på skapandet och inspelningen av det här albumet. Vad blev då resultatet?


Det här är vibrant AOR med 9 stycken originalspår och två stycken covers – God of Thunder av Kiss och Cover Me av Bruce Springsteen. Den förstnämnda covern känns den råare rock n rollen trogen. Även om det är det spår som faller mig minst i smaken från albumet så hade jag inte valt bort den som en odd man out utan det är skönt med något som bryter av AOR-dominansen en smula. Jag hade inte kunnat önska någon förändring någonstans för att höja upplevelsen av detta för det känns redan som en så härlig blandning där det är svårt att välja bara någon favorit! Jag är även nöjd med avslutande See You Again som varvar ner lyssningsupplevelsen. Det kan gott vara så. Det är okej att plattan inte avslutas med kanonsalut – för inledande Highest Score smällde så högt. Highest Score agerar härligt energiskt och rockigt förstaspår med fräscht orgelspel tillika fantastiskt komp och sång på det! Det fortsätter att vara trevligt och livat och i och med starten på Flame Still Burning går skivan igenom en ny topp tätt följd av nästa topp som bär titeln Free Your Mind. Free Your Mind har allt jag kan önska mig, inklusive bärande och härligt gitarrspel. Cover Me ligger som ett eko efter att skivan har spelat färdigt, den satt sig verkligen i hjärnan på mig. En fin tolkning.

Prowler med Nighthawk får av mig 4,5/5 i betyg. Tack för musiken grabbar!

Annons:

Artist: Nighthawk.
Titel: Prowler.
Genre: AOR & Rock.
Skivbolag: Mighty Music.
Releasedatum: 12/05/2023.
Bästa spår: Highest Score, Flame Still Burning, Free Your Mind, Cover Me.

Betyg: 4.5/5

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Fel: Vy 01024a207i kanske inte finns
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖRNina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIGMange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIERTipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT