ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Deathstars – Everything Destroys You

Precis som för alla band och musiker så har de senaste årens pandemi även påverkat Deathstars. Det här studioalbumet hade inledningsvis ett annat release- och turnédatum. Sammantaget har fansen fått vänta länge på ny musik – bandets senaste skivsläpp var för nio år sedan med The Perfect Cult.

För min egen del är väntan lättförlåtlig och plattan är sedan singelsläppen ännu mer efterlängtad. Fantastiskt starka singelsläpp, varav den första, This Is, snabbt blev inkluderad i Kerrangs! Top tracks of the week. Den andra singeln, Midnight Party, är min personliga favorit från albumet. Angel of Fortune and Crime växer under lyssningarna. Som singelsläpp så tyckte jag att låten var supertrist de första två gångerna, den stod i stor kontrast rent energimässigt till de första två singlarna. Men nu hör jag nya saker som jag gillar med låten för varje gång som jag hör den.


Deathstars väcker en del nostalgikänslor från tidigt 2000-tal och jag måste medge att jag ett tag undrade om musiken och konceptet som bandet kör på skulle kännas lite föråldrad vid det här laget. Men den farhågan föll i samma ögonblick som jag hörde This Is för första gången. Konceptet har åldrats väl och jag tycker att Deathstars fortfarande har något intressant att berika rockscenen med. Sången och stilen är övertygande, och även om texterna låter oerhört dystopiska emellanåt så finns där något som man kan applicera på vår nutid.

Albumet genomsyras av melodiösa, elektroniska slingor som ibland går mot en nästan melodisk dissonans som skapar en kuslig atmosfär. Sångarens röst är i högform och trummorna är hårda och pigga. Gitarrpartierna lägger jag inte märke till så mycket (förutom solot i Blood for Miles som jag tycker sticker ut och lockar mig till att fokusera på det) men jag tror det beror mycket på att de ligger ganska lågt i mixen. Särskilt på spåret The Infrahuman Masterpiece tänker jag att det vore nice om gitarren hade höjts. Men konsten kanske krävde det, jag vet inte. Rock för mig är mycket gitarr, så det kan alltid bli mer gitarr.

Annons:

Det här är ett riktigt trevligt album som jag ser fram emot att bekanta mig mer med. Everything Destroys You får 3,5/5 i betyg av mig.

Artist: Deathstars.

Titel: Everything Destroys You.

Genre: Gotisk industrimetal.

Skivbolag: Nuclear Blast.

Releasedatum: 05/05/2023.

Bästa spår: This Is, Midnight Party.

Betyg: 3,5/5.

 

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Fel: Vy 01024a207i kanske inte finns
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖRNina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIGMange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIERTipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT