ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Night By Night – NxN (9.0)

night-by-night-nxn-250

Band: Night By Night
Titel: NxN
Genre: Melodisk Rock
Skivbolag: A Sun Hill Production
Releasedatum: 2014-02-28
Betyg: 9/10
Bästa låt: Never Die Again

Det är stimulerande och glädjefyllt att upptäcka nya band, band som dessutom inte är i behov av omfattande utveckling inför framtiden när de redan på sin debut levererar en fulländad produkt. Här behövs inga stora förbättringar till nästa skiva då det inte finns mycket att anmärka på.
Detta brittiska femmannaband från London består av Henry Rundell/sång, Ben Christo/gitarr, Jonny Thornton/bas, Tom Daniel/gitarr och Damien Diablo på trummor. Under 2011 och 2012 har de spelat in detta album. Det känns som länge sedan, men de har under tidens gång släppt två singlar som det även finns videos till. Den första var “Time To Escape” som även är öppningsspåret på skivan -och det är en fantastisk låt som hamnar bland topp trespåren på albumet. Den andra är “The Moment” som också osar av kvalitativa melodier och arrangemang.
På EPn “Tune Out The Static” som släpptes i mitten av oktober förra året finns även den bakåtlutade låten “If Only” med, men på albumet samsas dessa låtar med ytterligare sju stycken under den totala längden av 40 minuter.


Produktionen är gjort av Roman Dodangoda (Funeral For My Friend, Bullet For My Valentine) och är som gjord för ändamålet. Tyngden finns där den behövs och det är överlag en levande och klar ljudbild.
Musiken är melodisk rock som är stöpt i 80-talet men som modifierats som resulterat i daterat och modern tappning som ger ett långt bäst före datum. Ibland får vi lite tuffare tongångar, ibland en AOR-refräng och även Def Leppard-vibbar finns tydligt representerade och då speciellt i “Everywhere Tonight” som skulle kunnat varit en låt skriven för “Hysteria”.
Med fokus på melodi och smakfulla arrangemang har varje låt en stark och egen karaktär som gör att inget känns repetitivt på denna skiva. Om man adderar Bens skarpa gitarrspel och Henrys starka och inlevelsefulla röst till en stor produktion och taktfast band så blir upplevelsen mer än bara trevlig.
“Holding Onto Holding On” innehåller en refräng av bästa, rockigare Journey-klass och har stor hitpotential. Låten “Can’t Walk Away” är byggd runt en tydlig gitarrslinga, går i mellantempo och refrängen gör sig lätt påmind i nynnande form. “Sirens” är skivans tyngsta spår men är samtidigt den svagaste låten på skivan. Sedan kommer upptempolåten “A Thousand Lies” som besitter ytterligare en vacker refräng. Avslutande och längsta spåret “Never Die Again” summerar albumet bra som en samling av allt det bästa som skivan har att erbjuda och blir därför skivans bästa spår. Vilken avslutning! Snacka om att sluta på topp.
Ni som tycker om hårdrock med melodi och energi och som har en modern men samtidigt nostalgisk prägel där det ingår extra allt av det bästa, – ja, då borde detta vara något för er.

Denna skiva släpps på svenska Sun Hill Productions som mestadels ägnar sig åt konsertbokningar. De förtjänar gratulationer för att ha lyckats knipa åt sig detta lovande band. Bandet kommer för övrigt att agera öppningsakt åt Europe på deras korta Sverigerunda i början av mars som Sun Hill arrangerar och ni som ska dit bör nog inte missa detta förband.

Annons:

Detta kan mycket väl vara nästa stora rockband och det kan bli ett nöje att avnjuta dessa massiva rocklåtar på en soldränkt arena. Med tanke på hur länge sedan det var de spelade in denna så kan det väl inte dröja så länge till nästa album. Låt oss i alla fall hoppas det. Detta är första kvartalets bästa skiva som ger en ny högstanivå som många kommer få svårt att slå och som debutalbum är jag tveksam om någon kommer överträffa detta under en lång tid framöver.
En utmärkt platta att njuta av i vårsolen samt att den har kvalité nog att kunna hålla oss bra sällskap långt in på de sena grillkvällarna i sommar.

 

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE

Warning: Undefined array key "pt-cv-view-type" in /home/rocknytt/public_html/wp-content/plugins/content-views-query-and-display-post-page/includes/block_view.php on line 111
Fel: Vy 01024a207i kanske inte finns
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖRNina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIGMange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIERTipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT