ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Dead Soul – In The Darkness (8.0)

in the darkness-24701540-frntl

Band: Dead Soul
Titel: In The Darkness
Genre: Elektro-blues
Skivbolag: Razzia Records
Releasedatum: 2013-10-23
Betyg: 8/10
Bästa låt: “Burn Forever”

På ungefär ett år har Dead Soul hunnit med att, det kanske mest väsentliga att bildas, bli förband till Ghost, bli signade av Anders Fridéns Razzia Records och släppa en debutplatta som heter duga.

Dead Soul består av blues-sångaren Anders ”Slidin’ Slim” Landelius och elektrogurun Niels Nielsen som känt varandra sedan tidigare då Niels bland annat hjälpt Anders med att producera några av hans skivor. Under 2012 slog de sina huvuden ihop, gjorde gemensam sak av deras musicerande och skapade Dead Soul.
De rubricerar själva sin musik som ”Industrial Doom Blues” och det krävs inte många minuter på skivan för att kunna hålla med om den benämningen även om det egentligen finns en mängd synonymer för att beskriva hur Dead Soul låter och vad de är för ett band.
Att beskriva hur debutplattan ”In The Darkness” låter med termer känns som en tuff uppgift men ord som mörk, tung, magisk och mystisk dyker genast upp i huvudet. Vidare vill jag vilja tillägga att skivan som helhet känns väldigt proffsig  och genomarbetad där alla 11 spår håller en hög nivå med toppar som mina personliga favoriter ”Burn Forever” och ”Asylum”.
Att ”In The Darkness” trollbundit mig på sistone är kanske ett ytterligare tecken på att blues och elektro faktiskt kan gifta sig, och vilket giftermål sen. Att smekmånaden spenderas med Ghost på deras Skandinavien-turné måste väl ändå ses som den perfekta uppföljningen på ett av 2013 års bästa debutsläpp. 

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheter



ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER