ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Annihilator – Feast (8.0)

298 Shares

Annihilator-Feast-2013

Band: Annihilator
Titel: Feast
Genre: Thrash/hårdrock
Skivbolag: UDR Music
Speltid: 49:46
Releasedatum: 2013-08-28
Betyg: 8/10

Annihilator har ända sedan starten varit ett av mina absoluta favoritand och även om Jeff Waters och grabbarna, blandat och gett genom åren, har ingen skiva varit sämre än bra. Senast de var riktigt bra, var dock på “Schizo Deluxe”. En platta som har allt en ANNIHILATOR-platta ska ha: Tyngd, fart, härliga riff, minnesvärda melodier, bra refränger och en liten gnutta humor. På “Feast” verkar bandet ha hittat dessa ingredienser igen och det är jag givetvis jublande glad över! Blandningen av rock n´roll och thrash är väl avvägd. Stilmässigt så hamnar plattan någonstans mellan Alice In Hell, Kill The King och valfri skiva med Joe Comeau. Men egentligen, så kan man höra hela bandets 24 åriga skivhistoria på denna skiva.


Dave Padden verkar hela tiden bli mer hemma bakom mikrofonen och jag skulle faktiskt inte vilja byta ut honom mot någon annan. Sedan så har ju Jeff en bra stämma också, som fyller i och ibland tar över(lead-sång på “Wrapped”) Jeffs förmåga att få till riktigt skitiga och intrikata riff, verkar ha fått en liten renesans och produktionen är enligt mig perfekt. Vilket annars varit lite så och så på några av de gamla plattorna.

Balladen “Perfect Angel Eyes” är bra, men saknar den där riktiga refrängen. Så den kommer inte ens i närheten av tex “Phoenix Rising” eller “Sounds Good To Me”. Vilket är lite synd, då låten i sig är bra, men vart sjutton är refrängen? Avslutande trion “Demon Code”, Fighting The World” och “One Falls, Two Rise! är bland de bästa avslutningarna bandet haft på en skiva. Mästerligt helt enkelt!

Extraskivan som följer med det en limiterade versionen, med nyinspelningar att de mest klassiska låtarna. Tillför väl inget direkt, men är så pass bra att den fungerar som en fullvärdig best of-platta. De har lyckats bra mycket bättre än de flesta som spelar in gammalt material igen!

Skivan är verkligt helgjuten åtta i min bok, gillar man ANNIHILATOR´s andra plattor, kommer man att absolut att uppskatta den här också!

Bästa Låt: Demon Code

 

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt
RELATERADE ARTIKLAR
Inga inlägg hittades.
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter