ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Liverecension: Mustasch – Skogsröjet 2019-08-02

Sveriges största gaphals (entertainer) Ralf Gyllenhammar har lyckats med konststycket att sätta en mustasch på den svenska rocksjälen. Bandet bildades för över tjugo år sen och var i finrummet när man fick en Grammis, så uppenbarligen vet herrarna ett och annat om hur man trollbinder en publik. Självklart så sparas det inte på krutet utan det dunkas på och Raffe gapar på så att man nästan får slita upp ett paraply för att undvika en salivdusch. En förvånansvärt tunn men trogen Mustaschpublik gungar med i takt till musiken, och om det är Skogsröjets ”förbannelse” öltältet som drar folk från scenerna eller om det middagskurrar i magen är svårt att säga.

Raffe viker inte av en millimeter och trots att någon i publiken säger att han har varit ”bättre” och det tvivlar jag inte en sekund på men den energi Herr Gyllenhammar bjuder upp till är mer än många band rent kollektivt har svårt att få ihop. Det snålast inte på rekvisitan heller utan Raffe nöjer sig inte med något litet piano eller en plastig synt utan ska han skrika ut sina demoner så ska det vara framför en vit flygel. Min empati är hög för sådana infall och med klassiker som Black City så är jag nästan med på varför så många gillar Mustasch.


Mitt absoluta favoritspår är Double Nature, en låt som lyfte bandet från rockträsket till något som skulle kunna vara så mycket mer. Det är väl där någonstans vi hamnar denna eftermiddag. Gladkängor som Down in Black eller en episkt cool låt som Double Nature, samtidigt som Raffe babblar på med en sällsam entusiasm som får oss i någon form av västkuströra. Idag så är Mustasch inte ett band, utan Ralf Gyllenhammar som ger allt han kan och orkar medan dom andra drar runt som bleka statister. Då är det väldigt svårt att få det hela att lyfta, och det blir godkänt för ambitionen men inte för framförandet i sin helhet.

241 Shares
RELATERADE ARTIKLAR
MÅNADENS RECENSIONER
No posts found with these parameters. Try to remove some filters.
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter