ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Liverecension: Hammerfall – Sweden Rock Festival 2019-06-08

Hammerfall gör mig aldrig besviken och deras spelning på Rock Stage var absolut inget undantag.

Det var minst sagt en jättepublik som hade letat sig fram till Rock Stage under lördagskvällen för att bevittna den Göteborgsbaserade metalkvintetten.
Redan veckor i förväg hade de aviserat om en del överraskningar och lite udda moment i form av en kör bestående av fans på scenen. Även om det var ett charmigt inslag så var det ändå i slutändan kvällens setlista och Joacim Cans karisma som lyfte spelningen.

Under – och även före spelningen – hyllade de den svenska rockscenen med att framföra (och före även visa videon av) nya singeln ”(We Make) Sweden Rock” – som herr Cans förklarade var en hyllning till svenska rockband. Förvånansvärt bra låt – Hammerfall bevisar att deras låtskrivande fortfarande är att räkna med. Kul att de också gav låten ”The Sacred Vow” en livepremiär. I övrigt var det en hitkavalkad av rang som strömmade ut från högtalarna på Rock Stage under kvällssolen.

Hammerfall har absolut fått sig en nytändning som liveband. Jag ser med glädje fram emot deras kommande platta ”Diminion” som släpps i slutet av sommaren och hoppas på att den levererar ännu mera låtar som blir kommande livefavoriter.

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER