VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE

Helloween och Hammerfall gör gemensam spelning i höst

Helloween & HammerFall slår samman sina krafter och åker ut på United Forces-turné! De gör ett stopp i Sverige och 9 september tar de över Partille Arena i Göteborg.

Helloween är en av Tysklands mest respekterade metallexporter och sedan debuten 1985 har de gjort legendariska album som ”Keeper Of The Seven Keys” och ”Walls Of Jericho”.


Ända sedan gitarristen Kai Hansen lämnade bandet 1988 och sångaren Michael Kiske lämnade bandet 1993 har fans över hela världen frågat sig om det någon gång kan vara tänkbart med en återförening. Väntan var äntligen över när Michael Weikath, Michael Kiske, Kai Hansen, Markus Grosskopf, Andi Deris, Sascha Gerstner och Dani Löbe återförenades 2016.

Sen Helloween startade har bandet släppt 16 studioalbum, tre livealbum, tre EP och 30 singlar. De har blivit tilldelade 40 guld- och 6 platinapriser samt sålt över 10 miljoner plattor världen över. Helloween har även fått smeknamnet ”fadern av power metal”.

Annons:

Oscar Dronjak i Hammerfall säger följande:
Vi är så enormt peppade inför det här! Inte bara för att vi får turnera igen efter två låååååååånga år utan att ha stått på scen, men vi får göra det med ett band vi älskar och som var en stor inspiration för oss när vi bildade HammerFall. United Forces Tour kommer att bli nåt utöver det vanliga, räkna med det. Missa inte chansen.

HELLOWEEN + HAMMERFALL9 september: Göteborg | Partille Arena

Biljetter till evenemanget köper du HÄR

FÖLJ ROCKNYTT 2023 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

Effie Trikili

Effie Trikili

Skribent/Fotograf
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖRNina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIGMange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIERTipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT