Liverecension: Stratovarius – Sweden Rock Festival 2018-06-09

Power metal är en genre som legat mig varmt om hjärtat sedan Helloween släppte första Keeperplattan. Följaktligen är det givet att jag finns på plats när Stratovarius spelar. Jag är inte ensam om att trotsa solen och värmen då det är en stor publik som samlats framför scenen. Power metal är inte direkt överrepresenterat på årets festival så man får ta de få chanser som bjuds att få se det.

Bandet sätter tonen direkt genom att öppna med Forever Free. De varvar klassiker med nyare låtar och håller ett högt tempo rakt igenom konserten. Givetvis är det klassiker som Speed of Light och Paradise som får högst jubel. Nyare låtar som Unbreakable och Shining in the Dark är dock lika bra enligt mig. Givetvis spelas även Black Diamond och bandet avslutar med Hunting High and Low, Jens Johanssons favoritlåt att spela. Jag kommer på mig med att tänka att skulle Jens hoppa av bandet får de övriga problem. Att ersätta en så enormt skicklig musiker som honom är snudd på omöjligt.


Allt som allt är det en mycket bra spelning bandet bjuder på. De får en fyra i betyg av mig (de spelade ju Black Diamond) och hade de spelat även Against the Wind och The Kiss of Judas hade femman varit nära.

Annons:


Betyg: 4/5
Bäst: Gissa 😉
Sämst: Ingen Against the Wind

Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT