ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Liverecension: Gene Simmons Band – Gröna Lund, Stockholm 2018-06-02

42 år sen har det gått sedan ikonen Gene Simmons stod på scenen på Gröna Lund. Då var det Kiss första Sverigespelning, en spelning som är så mytomspunnen att om man ska tro alla som säger att de var där så borde publiksiffran varit 250.000 istället för 15.000. Denna varma junikväll är nog inte en spelning som kommer att pratas om i 40 år, men likväl visar Gene Simmons att han inte är en av rockvärldens största legender bara på chans. Han bjuder på en setlist som borde få vilket KISS-fan som helst att drömma våta drömmar.

Kvällen sparkar igång med alltid suveräna öppningen “Deuce” och både Gene och hans eminenta band är på toppenhumör, något som inte ändras under konsertens dryga 90 minuter. Det skojas och häcklas med både publik och crew på plats och jag kan inte hjälpa att tycka lite synd om killen som har som uppdrag att byta ut Genes textfusklappar, då herr Simmons tar varenda chans han får att skoja med honom. Setlistan är också en uppfriskande variation från Kiss´ trötta listor de senaste åren, och förutom de nästan givna klassikerna “Shout it out loud”, “Cold Gin” och avslutande “Rock n Roll all Nite” så bjuds vi på rariteter som hypnotiska “Charisma”, “She’s So European”, “Fits Like A Glove” och The Elder favoriten “I” (hade någon sagt till mitt 15-åriga jag att jag skulle få höra den live hade jag bara skrattat).


Även om spelningen haltar på slutet och hela fadäsen när Gene ska bjuda upp “snygga svenska tjejer” på scenen känns lagom gubbsjuk, så är det ändå med en känsla av genuin glädje jag lämnar nöjesfältet. Glädje över att man som KISS-fan fortfarande har möjligheten att se de gamla legenderna på en scen 2018, men också över att Gene släpper hela affärsman-personan, bjuder på sig själv och gör det han är bäst på, spelar gammal hederlig Rock ‘n Roll.

Annons:

Betyg: [yasr_overall_rating]
Bäst: Svårt att slå de blytunga riffen i “Watchin’ You”.

Setlist:
Deuce
Shout It Out Loud
Parasite
I Love It Loud
Love Theme From Kiss
War Machine
She’s So European
Calling Dr. Love
Charisma
I
Cold Gin
Do You Love Me
It’s My Life
Are You Ready
Watchin’ You
Fits Like A Glove
Let Me Go, Rock ‘n Roll
Rock and Roll Nite
Christine Sixten

RELATERADE ARTIKLAR
MÅNADENS RECENSIONER
[yasr_ov_ranking start_date=2023-03-01 end_date=2023-03-31 category="6895, 7528, 17" size=small rows=99]
FÖRRA MÅNADENS RECENSIONER
[yasr_ov_ranking rows=99 size=small start_date=2023-02-01 end_date=2023-02-28 category="14, 17, 7528, 6895"]
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT