Little Steven & The Disciples of Soul – Liverecension Sweden Rock Festival 2017-06-09

En joker i sammanhanget på årets Sweden Rock är en av världens kanske coolaste gitarrister, Little Steven van Zandt. Mest känd är han kanske som vapendragare till Bruce Springsteen i E street band, men vad många inte vet att är han har en förstklassig solokarriär i bagaget och det är med den han ställer sig på festival stage under fredagen när solen precis börjat trilla neråt på himlen. Och som har gör det!

Bandet sparkar igång med bland annat den eminenta ”Soulfire” från Stevens senaste alster (gå och köp!) och sätter en standard så hög så man baxnar litegrann. Med en blåsorkester, körsångerskor och percussion så är som sagt The Disciples of Soul ett udda inslag på Sweden Rock, och det är verkligen synd att inte fler hittat till festival stage för att bevittna detta, för det vi bjuds på är en ren och skär uppvisning i hur soul, rock och rhytm & blues ska spelas. Bandet är på sådant spelhumör och visar en sådan spelglädje att det verkligen inte går att göra annat än att öppna sitt hjärta och bara välkomna dem med öppna armar.


Visst, Little Steven kanske inte är världens bästa frontman, men han låter låtarna sköta snacket och det är något som de verkligen klarar av. Låtar som ” I Saw the Light”, ”Bitter Fruit” och magiska ” Ride the Night Away” är bäst ikväll, även fast det egentligen är svårt att sätta sådana stämplar på den eminenta setlistan. Som grädde på moset lovar Steven att de ska försöka komma tillbaka i slutet av året. Ni kan ju gissa vem som kommer vara där!

Annons:

Betyg:


Bästa låt: Ride the night away

[custom-facebook-feed album=10154378316981008 albumcols=4 num=100 exclude=social,link,likebox]

Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT