ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Liverecension: Bonafide, Sticky Fingers, Göteborg 22/4, 2017

Liverecension: Bonafide, Sticky Fingers, Göteborg 22/4, 2017 1

Inledande Back in Flames från den nya plattan Flames sätter ribban högt denna aprilkväll på Sticky Fingers. Trots ett program med hela tre förband, och det faktum att det faktiskt är lördag så är lokalen ändå inte riktigt fullsatt. Hur idogt bandet än kämpar på så är det under större delen av kvällen en yta framme vid scenen som är tom på folk. Inget ovanligt i och för sig. Men Bonafide förtjänar faktiskt lite mer respons från publiken för sitt hårda slit.

Låtarna från nya plattan är bland de starkare ikväll, och jag gissar att Bottle of Jack och Smoke & Fire sannolikt kommer vara kvar i setlisten för lång tid framöver. De låter redan som väl genomspelade Bonafideklassiker. Jag hade gärna sett någon av de mer lugna Flames-låtarna live (läs: Under Your Spell) för dynamikens och variationens skull. Jag skulle inte heller tacka nej till mer utdragna jam, för det är något som bandet verkligen gör med fingertoppskänsla.

På det hela taget är det en snortajt spelning, och med undantag av några anonyma låtar så glänser Bonafide ikväll. De avslutande låtarna Hard Livin’ Man, SRF-låten Fill Your Head With Rock, 50 Cent Millionaire och den klockrena covern I Don’t Need no Doctor (Ray Charles, Humble Pie, W.A.S.P. m.fl.) ligger närmast på världsklassnivå. Rytmsektionen bas och trummor är så väloljad att gurorna och Pontus Snibbs bluesiga sång bara glider som smör i en stekpanna ovanpå. Det låter allt annat än gubbigt, vilket inte är så konstigt med tanke på hur vansinnigt många spelningar Bonafide gjort tillsammans. Jag begriper för övrigt inte hur Bonafide kan komma på så många nya AC/DC-influerade riff som inte bara låter trötta. Att såväl ljud som ljus är snyggt hanterat gör också sitt till för att förstärka känslan av att vi just bevittnat Sveriges bästa pubröjare.

Bonafide, Sticky Fingers, Göteborg 22/4, 2017

[yasr_overall_rating]

Liverecension: Bonafide, Sticky Fingers, Göteborg 22/4, 2017 2

Publik: ca 250
Bäst: Smoke & Fire
Sämst: För lite ös i publiken
Betyg: 4/5

SETLIST:

1. Back In Flames
2. Dirt Bound
3. Hold Down the Fort
4. One Kiss
5. Peg Legged Pete
6. Smoke & Fire
7. 50/50
8. No Doubt About It
9. Can’t get Through
10. Bottle of Jack
11. Rag & Bone Man
12. Power Down
13. Loud Band
14. Hard Livin’ Man
15. Fill Your Head With Rock

Extranummer:
16. 50 Cent Millionaire
17. I Don’t Need No Doctor

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖRNina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIGMange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIERTipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT