ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Bonafide – Are You Listening?

Många av vårt lands allra bästa rockband kommer från Skåne eller har åtminstone rötter i den sydliga myllan. Peps, Problem, Kriminella gitarrer, Torsson, The Sinners, Nasty Idols, Bai Bang, Soilwork, Kal P Dal, The Sounds och inte minst Wilmer X. Nisse Hellberg och hans Wilmer gjorde sin version av AC/DC på svenska, ursäkta skånska då. Numera har Bonafide med Pontus Snibb bakom mikrofonen nästan pantent på att spela öppna ackord och sjunga om livets glädjeämnen så som Bon och gänget gjorde när de var som allra bäst.

Nya “Are You Listening?” inte undatagen men så händer det nåt. Man kallar in Nisse Hellberg på “Snacket” och det blir en härlig låt som vare sig Kal P Dal eller Wilmer behövt skämmas för.

Jag blir glatt överraskad då språket här funkar så där självklart bra. Resten av plattan är precis det man hoppats på – rakt och enkel rock n roll utan prut. Det är möjligt att Pontus tagit ett kliv framåt som sångare och låtskrivare. Bakom den effektiva produktionen hittas, som vanligt när det låter bra, Chips Kiesbye.

Artist: Bonafide
Titel: Are You Listening?
Genre: Rock
Label: Black lodge
Releasedatum: 2023 10 27
Bäst: “Snacket”
Betyg: 3,5/5

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER