ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Liverecension: Bonafide – Valand, Göteborg, 2023-10-27

Malmös stoltheter Bonafide med Pontus Snibb (även i Jason & The Scorchers, From The Sky m fl) i spetsen, har knappast undgått någon i rocksverige sedan deras låt ”Fill Your Head With Rock” 2009 släpptes som signaturmelodi till Sweden Rock Festival.

Förutom att själva ha spelat på festivalen ett par gånger har man under sin drygt femtonåriga karriär också öppnat för storheter som Deep Purple, Status Quo och Quireboys. Nya albumet ”Are You Listening?” har producerats av ingen mindre än Chips Kiesby (Sator) och släpps idag, så med andra ord bjuder bandet Göteborgspubliken på något av en releasefest.


Nämnda skivas titelspår får också inleda till ett varmt mottagande, vilket inte är förvånande då det är en låt som klippt och skuren för en stark öppning. Bonafide håller sig sedan på en nivå som det anstår ett rutinerat liveband. En energifylld ”Dirt Bound”, en svängig ”Smoke And Fire”, färska ”From Hero To Zero” samt ”Rumble” utgör dock bara ett långt, om än väldigt trevligt förspel. Det är först därefter, när bandet lägger i en högre växel som publiken vaknar på allvar.

”No Doubt About It” tillhör de riktiga höjdarna och Skitiga shuffleboogien ”Suburb Baby Blues” (med inledningen av solot lånat från Status Quo’s ”Roll Over Lay Down”) och ”Hard Living Man” bildar tillsammans krutet som får konserten att explodera till nästa nivå.

Annons:

Kul också att skånsk-klingande ”Snacket” (där basisten Martin Ekelund får agera duettpartner istället för legendaren Nisse Hellberg från Wilmer X) luftas innan det är dags för den obligatoriska allsångsavslutningen med ”Fill Your Head With Rock”.

Betyg: 3,5/5

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖRNina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIGMange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIERTipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT