ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Avantasia – Liverecension Sweden Rock Festival 2016-06-10

[media-credit id=1 align=”aligncenter” width=”500″]avantasia-srf16-500[/media-credit]
Efter Twisted Sisters sista urladdning på Svensk mark så är det dags för Tobias Sammets hjärteprojekt Avantasia att avsluta festivalens tredje dag.

Projektet har pumpat ur sig lysande skivor enda sen debuten och brukar alltid vara en fröjd för powermetalfantasten att se live med tanke på den digra gästlistan med sångare som är synonymt med konserterna.


Spelningen sparkar igång med “Mystery of a blood red rose” från senaste plattan och allsången är total redan från första stund. Men redan i andra låten “Invoke the machine” med Ronnie Atkins från Pretty Maids på gästsång så uppenbarar sig problemet som tyvärr drar ner hela upplevelsen. Ljudet är uruselt. Det verkar som att ljudteknikern somnat uppe i tornet och genom hela konserten försvinner sången för att sedan komma tillbaka på öronbedövande nivå. Inte ens Michael Kiske briljans i “Ghostlights” eller när Jorn gör entré i stentunga “The Scarecrow” kan rädda upp den annars fantastiska stämning som brukar infinna sig under Avanstasias konserter.

Nåväl, undantaget “Farewell” och “The Story Aint Over” då Tobias och Co visar att man trots härdsmältan med ljudet kan skapa Power Metal magi.

Avantasia – Sweden Rock Festival 2016-06-10

RELATERADE ARTIKLAR
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Copy link