ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Diamond Head – Liverecension Sweden Rock Festival 2016-06-08

[media-credit id=1 align=”aligncenter” width=”500″]diamond-head-srf16-500[/media-credit]
Diamond Head, det kanske mest inflytelserika NwoBHM-bandet efter Iron Maiden och Saxon har laddat batterierna på nytt, och kommit tillbaka med ett nytt studioalbum efter nära tio år. En orsak till nytändningen, menar gitarristen och grundaren Brian Tatler, är den nya sångaren Rasmus Bom Andersen från Danmark. (Se intervjun med Brian Tatler här på Rocknytt).

Andersens sång är väldigt lik originalsångarens Sean Harris, men med en egen touch och identitet. Han har inte riktigt samma omfång, men det kompenseras i energi och scennärvaro. Och han ser ut att älska sitt jobb i Diamond Head.


Det är riktigt rörande att se den respons bandet får av publiken, och jag förvånas över att se unga tjugo-nånting stå och sjunga med i texter från en tid innan de ens var födda.
Kvällens behålling är trots alla starka insatser från bandet Brian Tatler. Han är en oerhört underskattad gitarrist, med en fantasi som borde få mer utrymme i bandet.

Trots att avslutande Am I Evil (Ja, precis, Metallica skrev inte den, det gjorde Diamond Head) är så knäckande grym att marken i hela Sölvesborg gungar så finns det partier i showen som helt enkelt tycks gå på rutin. Av någon anledning blir klassikern To Heaven From Hell hafsigt avklarad, och Shout At The Devil (Nej, inte Mötley Crüe) känns mest som en transportsträcka mot extranumret.
Övervägande är bandet ändå grymt samspelta och det verkar som om Diamond Heads karriär just har startat om igen.

Diamond Head – Sweden Rock Festival 2016-06-08

[custom-facebook-feed album=10153461299876008 albumcols=4 num=100]

RELATERADE ARTIKLAR
Inga inlägg hittades.
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Copy link