ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Ghost – Liverecension från Sweden Rock Festival 2015-06-04

ghost-srf15-484
Sweden Rock Festival är en festival med ibland slående kontraster. När Def Leppard precis avslutat en nostalgitripp deluxe till 80-talet är det dags för nytillskottet Papa III och hans namnlösa gastar i GHOST att ta oss från glam-himlen ner till helvetet.

Det är en helt ny show som bandet visar upp, där gastarna förärats nya scendräkter (som är helt lysande snygga) och dessutom en ny frontman i Papa Emeritus III, som är Papa Emeritus II 3 månader yngre bror. Men nog med bakgrundsfakta, nu går vi till konserten.


Spelningen inleds med grymma instrumental-låten Genesis och går direkt in i “From The Pinnacle to the Pit” som är en helt ny låt från bandets kommande album “Meloria”. Ghost luftar hela fyra nya spår från “Meloria”, förutom tidigare nämnda så spelas “Majesty”, “Absolution” och nya singeln “Cirice”. De nya låtarna är riktigt bra och publiken är med från första sekund och sväljer dem med hull och hår. Förutom de nya låtarna så är det mest låtar från bandets första album “Opus Enomynous” som spelas, något som funkar väldigt bra tillsammans med det nya. Det jag kan tycka är lite synd är att endast två spår från bandets framgångssaga “Infesstisummam” luftas, jag hade gärna sett att bandet hade spelat ett par spår till från den skivan, men det är en petitess i sammanhanget. För när den mäktiga “Monstrance Clock” sänker sig över den kalla juni-natten så bevisar Ghost att de förutom att vara Sveriges största band just nu, också är det bästa.

Betyg: 8/10
Bäst: “Cirice”
Sämst: Att inte fler spår från “Infesstisummam” spelas.

RELATERADE ARTIKLAR
MÅNADENS RECENSIONER
FÖRRA MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter