ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Liverecension: The Cruel Intentions – Time To Rock Festival 2023-07-08

Sleaze-hårdrock hade sin storhetstid i slutet av 00-talet, och ses av många som en sak som kanske borde lämnats kvar där. Men i en tid där band för att hitta ett vinnande koncept ändrar musikalisk inriktning som en annan byter kalsonger är det uppfriskande att se ett band som håller fast vid vad man gillar och inte bryr sig om att genren man spelar inte längre har den ledande positionen. Ett sådant band är utan tvekan The Cruel Intentions.

För det är svårt att beskriva bandet dryga timmeslånga konsert som något annat än en skitig sleazekäftsmäll rakt mellan lysmaskarna, och inledande dubbelmackan ”Reckoning” och ”Kerosine” är som hämtade från sleaze-scenen anno 2005. Trots de uppenbara historiska referenserna så känns inte The Cruel Intentions som ett nostalgi-band, utan känns rentav nyskapande i låtar såsom ”Chaos Little Bombshell” och kanske framförallt i ”Salt i ditt sår”. Senast nämnda låt lyckas nämligen med bedriften att vara en hårdrockslåt med en text på svenska, ha en riktigt hit-refräng och inte kännas som Black Ingvars. 


Sångaren och gitarristen Lizzy Devine besitter, förutom en riktigt cool röst, också en karisma som andas attityd och tillsammans med de stenhårda arbetet från framförallt gitarristen Kristian Solhaug så lyckas bandet att vinna över den nästan kriminellt lilla publiken som samlats framför scenen. Att bandet sedan spelar Lizzys gamla band Vains Of Jennas hit ”Enemy In Me” är ett publikfriande drag som verkligen går hem, och banar vägen för kvällens avslutande höjdpunkter med bandets egna hits ”Jawbreaker” och ”Sick Adrenaline”, som tack vare framgångarna i HBO-serien ”Peacemaker” visar att sleaze må vara en genre som i många år har haltat fram, men den är långt ifrån död. 

Betyg: 3,5/5

2023-07-08 The Cruel Intentions - Time To Rock Festival

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖRNina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIGMange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIERTipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT