ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Liverecension: Mats Ronander Band – Time To Rock Festival 2023-07-07

Time to Rock mjukstartade redan på fredagen inför en överraskande stor publikskara enligt arrangören. Själv så valde jag att glida in för att se ikonen Mats Ronander som kom med en rutinerad skara därav bland annat Nalle Påhlsson som senare under festivalen spelar med Treat.

Det är en sommarfräsch uppställning som letade i den digra låtskatten för att underhålla oss i publiken i en dryg timme. Det måste onekligen vara en svår uppgift med tanke på att Ronander spelat med nästan alla kända musiker och grupper i Sverige. Min förhoppning var att han skulle koncentrera sig på eget solomaterial men det gick väl så där även om Mats inledde med “Sverige”.

Vid sextionio års ålder så gör man väl precis som man vill och behovet att bara spela publikfavoriter verkade inte vara högsta prioritet utan istället så bjöds det på bluesstänkare och baktaktsreggae. Det kändes i sina stunder lite trött och oengagerad på scenen och det är bara dessa fantastiska musiker som lyfter tillställningen en aning. Förstå mig rätt, hantverket är habilt och det är bara inställningen som saknades en aning.

Mats är dock en klok man och efter att lämnat scen några sekunder så återvända han och bandet för att bjuda in oss till allsång i “Gör Mig Lycklig Nu”, och ultraklassikern “Kött & Blod” vilket gladde oss i publiken även om engagemanget hos Herr Ronander inte riktigt kändes som om han hade sin bästa dag på jobbet.

Betyg: 2/5

2023-07-07 Mats Ronander - Time To Rock Festival

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER