ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Liverecension: Masterplan – Time To Rock Festival 2023-07-09

När bandet släppte sin debut 2003 och jag fick sedan se Masterplan på Sweden Rock Festival, så trodde jag att det kunde bli ett genombrott och bandet skulle bli riktigt stora. Uppföljaren Aeronautics var inte riktigt lika bra som debuten men höll fortfarande väldigt hög klass och det var fler än jag som verkligen trodde på Masterplan. Visst så har väl aldrig Jorn Lande varit någon större färgsprakande personlighet på scenen, vilket man inte heller kan beskylla Roland Grapow för. Så när Lande hoppade av inför den tredje plattan, så dog mitt och många andras intresse för bandet. Uppföljarna blev inte speciellt intressanta och det var först när svenska sångaren Rick Altzi kom med i Masterplan som intresset började öka en aning. Dock så är det över tio år sedan det senaste albumet
kom ut, och ska man vara aktuell på metalscenen så är det en fullständig katastrof om man inte tillhör den kategorin som kan kallas för ett klassiskt band. Så vad kunde man nu ha för förväntningar inför bandets spelning på Time to Rock?

Enlighten Me hör i mitt tycke till något av världens bästa metallåtar, så den inledningen tillsammans med om möjligt ännu bättre Spirit Never Die borde ha varit en fullständig knockout om det inte vore för det dassiga ljudet. Det är inget som bandet kan lastas för, men onekligen så blev det inte alls det man hade hoppats på. Det känns nästan som att bandet själva insåg det och man spände bågen mer i Crimson Rider och Back For My Life. Rick Altzis mellansnack är stundom lätt underhållande då han driver med sina kollegor som av uppenbarliga skäl inte förstår svenska, och ibland är det bara en massa svamlande som drar ner tempot på hela tillställningen.

Förtjänstfullt så matar man på låtar från debuten och Aeronautics vilket är förbaskat kul att få höra alla dessa fantastiska låtar igen. Altzi är i sina bästa stunder en värdig efterträdare till Jörn Lande, och Grapow meddelade att man äntligen ska presentera nytt album vilket gläder oss som älskar Masterplan. Det märks onekligen att bandet inte har turnerat i någon större mån och även om det mesta satt ordentligt rent musikaliskt. Det vore onekligen trevligt med en mer visuell upplevelse nästa gång man får se Masterplan.

Betyg: 3/5

2023-07-09 Masterplan - Time To Rock Festival

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER