LIVERECENSIONER 2024
INTERVJUER 2024
Foto: Evelina Szczesik
Dagar
Timmar
Minuter
Sekunder

Liverecension: Mammoth WVH – Sweden Rock Festival – 2023-06-10

Han genomförde stadiumspelningar som basist redan som 13 åring tillsammans med sin far och farbror. Han har spelat i Creed och Alter Bridge gitarristen Mark Tremontis soloband, är multiinstrumentalist och bär ett av musikvärldens mest aktade och legendariska efternamn.

För snart två år sedan solodebuterade Wolfgang Van Halen under pseudonymen Mammoth WVH. Namnet är en hyllning till pappa Edward och farbror Alex, vars band hette just Mammoth innan de på David Lee Roths inrådan ändrade namn till Van Halen. I sommar välsignas Sverige med hela tre spelningar. Sweden Rock är först ut, följt av Gröna Lund samt ett förbandsgig till en av Metallicas två Ullevikonserter.

Successivt strömmar folk till Rock Stage under öppnande brottartunga titelspåret ”Mammoth” och när nya låten ”Like A Pastime” från kommande skivan ”II” luftas börjar det se riktigt skapligt ut med folk.

Mammoth har en hel timmes speltid på Sweden Rock, något man som supportband inte är bortskämda med. Bandet utnyttjar tiden väl och spelar valda delar av det två år gamla självbetitlade debutalbumet, samt ”Another Celebration At The End Of The World”, första singeln från kommande andra plattan, komplett med ett blixtrande gitarrsolo som pappa Edward i sin himmel måste vara mäkta stolt över.

Wolfgang är inte de stora gesternas man, men känns väldigt säker och trygg som frontman med ett jordnära och avväpnande mellansnack. Livebandet som består av gitarristen Frank Sidoris, basisten Ronnie Ficarro, gitarristen Jon Jourdan, samt trummisen Garrett Whitlock är oerhört kompetent och levererar fantastiska versioner av ”Stone”, ”Your To Blame” och ”Don’t Back Down”.

Wolfgang är för dagen iförd en svart keps med texten Taylor Hawkins. Det blir också en fin musikalisk hyllning till Foo Fighters framlidne trummis via en riktigt snygg cover av ”My Hero”.

Halvvägs genom setet hyllas även pappa Eddie via både ”Distance” och ”Think It Over”. Då får även en tuff kille som jag (OBS IRONI!!) något i ögat, och det är fan inte damm. Mammoth WVH går tveklöst en spännande och lysande framtid till mötes som jag med mycket stort intresse och kärlek kommer fortsätta följa.

Betyg: 4,5/5

RELATERADE ARTIKLAR
POPULÄRA LIVERECENSIONER
ALLA NYHETER
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER