LIVERECENSIONER 2024
INTERVJUER 2024
Foto: Effie Trikili
Dagar
Timmar
Minuter
Sekunder

Liverecension: H.E.A.T – Sweden Rock Festival 2023-06-09

För 15 år sedan spelade Heat på den minsta scenen på Sweden Rock Festival, då som ett nytt band som nyligen sin allra första skiva. Sedan dess har bandet gjort en karriär som många samtida band borde se avundsjukt på, och bandet är nuförtiden ett av de allra största ”nya” banden inom den melodiska hårdrocken. Därför är det inte mer än rätt att när de nu spelar på Sweden Rock Festival 2023 så får de göra det på festivalens största scen.

Att Heat verkligen platsar på Festival Stage känns som det mest självklara i hela världen när bandet sparkar igång konserten med ”Back To The Rythm” och euforiska ”Dangerous Ground”. Kenny Leckremo far som en skållad iller över scenen från första stund till sista och det märks att det här är en pojkdröm som går i uppfyllelse för bandet. Flera av medlemmarna har svårt att hålla känslorna tillbaka, men istället för att det leder till att nerverna tar över så använder bandet det som energi för att bjuda på helt fantastiska versioner av ”Redefined”, ”One By One” och ”Tainted Blood”. Att Kenny sedan han blev medlem i bandet igen vuxit till en riktigt bra frontman har aldrig varit mer tydligt än idag, och i ”Beg, Beg, Beg” får han hela Sweden Rock att äta ur hans hand. 

Avslutningen på konserten med ”Living On The Run”, ”Nationwide” och magiska ”Shot At Redemption” är inget annat än fantastisk, och cementerar verkligen Heats nutida status som ett band värdiga de riktigt stora arenorna.

Betyg: 4,5/5

Bäst: ”One By One”, ”Beg, Beg, Beg” och ”A Shot At Redemption”. 

RELATERADE ARTIKLAR
POPULÄRA LIVERECENSIONER
ALLA NYHETER
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER