LIVERECENSIONER 2023
INTERVJUER 2023
Foto: Effie Trikili
Dagar
Timmar
Minuter
Sekunder

Liverecension: TNT – Sweden Rock Festival – 2023-06-09

Plattor som “Knights of the New Thunder” (1984), “Tell No Tales” (1987),”Intuition” (1988) och ”Realized Fantasies” (1992) tog TNT från lilla Norge ut i stora världen där de största framgångarna uppnåddes i Japan.

2023 blir tredje gången gillt på Sweden Rock för Trondheims finest som efter sex år är tillbaka med originalmedlemmarna, Norges egen Yngwie Malmsteen Ronni LeTekrø, trummisen Diesel Dahl samt bandets närmast ikoniske amerikanske glaskrossarsångare Tony Harnelll i spetsen.


Efter att ha bevittnat duracellkaninen Kenny Leckremo i H.e.a.t strax innan är TNT en lite sävligare historia. Tyvärr dras man med ljudproblem i början, Ronnies gitarr hörs väldigt dåligt i inledande ”As Far As The Eye Can See”. Lyckligtvis är det snabbt avhjälpt och vi får en snygg ”Tonight I’m Falling” där både gitarr, lead och körsång både hörs och låter betydligt mer och bättre. Tony Harnell börjar närma sig de sextio och med tanke på det är det skönt att höra att han fortfarande fixar att ligga och skrika på höjden, vilket är hans främsta calling card.

Publikresponsen är ganska loj, även i de främre raderna under första hälften av konserten och det känns lite malplacerat med pyro i  ”My Religion”. “Northern Lights” drar ner tempot lite för mycket, men under ”Forever Shine On” vaknar i alla fall delar av publiken och under finalen med ”Intuition”, ”10 000 Lovers” och ”Seven Seas” snackar vi  såklart rent publikfrieri, vilket betalar sig. Det blir lite av en arbetsseger för de norska hjältarna som sammanfattningsvis levererar ett bra, om än inte fantastiskt framträdande.

Annons:

Betyg. 3/5

 

RELATERADE ARTIKLAR
POPULÄRA LIVERECENSIONER
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖRNina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIGMange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIERTipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT