LIVERECENSIONER 2023
INTERVJUER 2023
Dagar
Timmar
Minuter
Sekunder

LIVERECENSION: Dynazty – Sweden Rock Festival 2023-06-07

Jag såg Dynazty live för första gången 2015 och de levererade väldigt bra hårdrock. Fyra år senare var jag inte lika imponerad, eller så hade de bara en dålig dag. Därför var det både med en viss tvekan, men ändå mycket nyfikenhet, som jag ytterligare fyra år senare närmade mig scenen för deras konsert på Sweden Rock Festival 2023. Låt mig säga som såhär, det blev en stor positiv överraskning.

Dynazty har verkligen utvecklats och fått mer djup, atmosfär och dynamik i musiken, samt ett sound som är mer Heavy Metal. Även samspelet mellan dem på scenen har blivit ännu bättre. Ett extra plus till deras karismatiske vokalist och Love Magnusson, denne fingerfärdiga gitarrist, som spelade flera sprudlande solon under konserten.


”Ameno” med Era hördes först i högtalarna, som ett kort intro till konserten. Medlemmarna äntrade därefter scenen med dunder och brak, till tyngre toner, eldpuffar och publikens jubel. Under ”Firesign” var det fullt ös på scenen. Åskådarna sjöng med och dansade i solskenet. I mitten, framme vid scenkanten fanns ett litet podium, där bandmedlemmarna klev upp ibland. Gitarrsolot i den här låten spelade Love därifrån. Mot slutet pumpade fansen nävarna i luften och efteråt hördes ett öronbedövande jubel.

Nils Molin har en kraftfull röst och en stark utstrålning. Han fick publiken att klappa i takt eller sjunga med hur lätt som helst. Gitarrljuden från Magnusson och Mikael Lavér var underbart härligt att höra, särskilt när de spelade solon ihop. Love, Mikael och basisten Jonathan Olsson är en stark trio. Även Jonathan spelade ett solo, som var livligt, varierat och fullt av energi. Atmosfären under ”Yours” var otroligt härlig. Både sång och musik var kraftfull. Här hördes verkligen vilken fantastisk sångröst Nils har.

Annons:

“Power Of Will” var väldigt energisk, med slirande gitarrljud, som om de bromsade in innan de körde vidare i full fart. Det var en härlig upplevelse med ett ordentligt ös. Det dubbla gitarrsolot var suveränt bra. ”Waterfall” är en låt som blev mycket bättre live. Refrängen gav nu ett ordentligt sug i magen, medan musiken rusade igenom mina ådror. “Presence Of Mind” var grymt bra. En Heavy Metalbit som hade en melodiösare refräng, med ett ordentligt tryck i. Allt förstärktes av många eldpuffar, särskilt mot slutet.

Trots solskenet kunde man se de gula, skarpa strålkastarna cirkulera över scenen, medan musiken pumpade ut över och igenom publiken i ”The Human Paradox”. Georg Härnsten Egg attackerade trummorna med förnyad kraft. Båda gitarristerna var utomordentligt bra i “Heartless Madness”. Glittrig pyroteknik sprutade upp under refrängen. Fansen hoppade i takt till musiken och det blev allsång. Ett konfettiregn avslutade låten och konserten.

Dynazty överträffade sig själva och det var en bra start på Sweden Rock 2023 för mig och många andra.

Setlist:
In The Arms Of A Devil
Firesign
Natural Born Killer
The Grey
Advent
Yours
Power Of Will
Waterfall
Presence Of Mind
The Human Paradox
Heartless Madness

Betyg: 4,5 av 5

Anna Karlsson

Anna Karlsson

Skribent/Fotograf
RELATERADE ARTIKLAR
POPULÄRA LIVERECENSIONER
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖRNina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIGMange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIERTipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT