ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

TNT – Sweden Rock Festival 2014-06-06

tnt-srf2014-foto-effie-trikili-rocknytt484
Tony Mills i all ära, men i TNT är det Tony Harnell som ska fronta. Och han imponerar direkt på mig när bandet äntrar scenen på eftermiddagen vår nationaldag. När bandet spelade senast på festivalen (2004) så lät körerna väldigt bra och det visade sig att just dessa körer till viss del var förinspelade. Nu har bandet med sig två stycken tjejer och redan i inledande “Invisible Noise” och “She Needs Me” känns det hur bra som helst med mer personer på scen än förinspelad sång. När sen trummisen Diesel Dahl smattrar igång introt till “As Far As The Eye Can See” så vet man att detta blir en bra eftermiddag. Sjukt bra låt.

En stor del av setet består av låtar från plattan “Intuition” (1989) och det för att fira att plattan i år fyller 25 år. Innan Ronni Le Tekrö börjar riffa igång “Tonight (I’m Falling)” har han dock fått mig att må lite sämre genom att bjuda på ett oerhört onödigt gitarrsolo. Kvartetten låtar som följer (från plattan “Intuition”) är dock klockrena och jag förstår fullständigt varför jag lyssnade massor på detta band när det begav sig. Efter en sjukt stabil version av “Caught Between The Tigers” sänker bandet tempot en aning med “Downhill Racer”, men tempot återkommer och slutspurten med “Seven Seas”, “Forever Shine On”, “Northern Lights” och “10.000 Lovers” gör hela mig till ett stort leende.


TNT 2014 levererar och jag hoppas verkligen att denna sättning håller ihop nu. Det är förbannat synd att slösa bort all denna talang Tony Harnell har genom att hoppa av bandet gång efter gång. Stabil spelning och en av de bästa jag bevittnade på Sweden Rock Festival 2014. Att bandet denna gång skippade “Listen To Your Heart” och “Tell No Tales” får jag stå ut med. Det är egentligen bara ett bevis på vilken otrolig låtskatt dessa norrmän besitter.

Plats: Rock Stage
Datum: 2014-06-06
Betyg: 8/10
Fråga: Varför är alla basister så glada?

Setlist:
01. Invisible Noise
02. She Needs Me
03. As Far As The Eye Can See
04. My Religion
05. Gitarrsolo
06. Tonight (I’m Falling)
07. End Of The Line
08. Intuition
09. Caught Between The Tigers
10. Downhill Racer
11. Seven Seas
12. Forever Shine On
13. Northern Lights
14. 10.000 Lovers (In One)

RELATERADE ARTIKLAR
Inga inlägg hittades.
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Share via
Copy link