TNT Foto Ronny Danielsen

Inför Sweden Rock 2023: Intervju med Tony Harnell (TNT)

Årets upplaga av Sweden Rock Festival går av stapeln 7-10 juni och vi laddar upp med intervjuer med banden som spelar. Nästa band ut är TNT där Peter Johansson fått ställa några frågor till bandets sångare Tony Harnell.

Årets upplaga av Sweden Rock Festival går av stapeln 7-10 juni och vi laddar upp med intervjuer med banden som spelar. Nästa band ut är TNT där Peter Johansson fått ställa några frågor till bandets sångare Tony Harnell.

Hej och välkommen tillbaka till Sweden Rock Festival! Har du några speciella minnen från tidigare Sweden Rock-festivaler?

Båda (festivalerna som TNT spelat på) var mycket roliga. De svenska rockfansen är alltid bäst! 2003 var speciellt också för att jag äntligen fick träffa en av mina hjältar Rob Halford. Och 2014 var ännu roligare för oss på scenen och en bonus var att jag fick se Sabbath på nära håll vilket var fantastiskt. För mig är SRF den bästa festivalen i Europa. Arrangörerna är top notch och som sagt, publiken är alltid mycket stödjande av TNT vilket jag alltid är tacksam för!

Vilken av dina låtar tycker du är roligast att framföra live?

Om jag ska vara ärlig när jag ser reaktionerna från fansen och leenden på deras läppar blir de alla roliga att spela! De är alla svåra låtar att framföra live, speciellt för killar som inte är unga längre, men det är alltid fansen som håller oss igång!

Hur går ni tillväga för att välja låtar till er setlist?

Allt är klassiker!

Vilken är er största styrka som band?

Vår uthållighet och det faktum att vi alla bryr oss så mycket om musiken. Men återigen, fansen är alltid drivkraften bakom oss!

Vilka band ser du mest fram emot att se på festivalen?

Det är så många bra band i år, och jag vill verkligen se Iron Maiden, men tyvärr måste jag åka till flygplatsen.

Om du kan välja helt fritt utan att ta hänsyn till ekonomiska aspekter, vem skulle du vilja jobba med?

Jag har den bästa gitarristen på planeten, som jag är välsignad över att ha skrivit med och uppträtt med under alla dessa år, i Ronni, men om jag skulle drömma lite antar jag att det finns producenter som Mutt Lange som jag skulle älska att arbeta med. Jag tror att han och TNT skulle vara en fantastisk kombination.

Vilken skiva av vilket band skulle du helst vilja se framföras live i sin helhet?

Abbey Road med Beatles, men det kommer ju inte att hända! Haha!

Efter att ni lämnat scenen på Sweden Rock, vad hoppas du att publiken tar med sig efter en så unik spelning?

Att de hade det bra och log mycket hoppas jag!

Sweden Rock Festival går av stapeln i Norje, Sölvesborg 7-10 juni. Deltagande band är Iron Maiden, Mötley Crüe, Def Leppard, Ghost, Deep Purple, Europe, Pantera, Alter Bridge, Gojira, Behemoth, Blue Öyster Cult, Clutch, Airborne, Billy Gibbons, Testament, Wolfmother, Lita Ford, Raised Fist, Skid Row, U.D.O., Symphony X, Monster Magnet, H.E.A.T, Kamelot, Jinjer, TNT, Napalm Death, Mammoth WVH. Katatonia, Threshold, Avatar, Myrath, British Lion, Marduk, Coney Hatch, Angra, Tribulation, Spidergawd, Spiritbox, Mike Tramp och många fler!
Mer info och biljetter: https://www.swedenrock.com/

TNT spelar Fredag 9 Juni

VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS TOPPVIDEOS
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER