ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Liverecension: Houston – Rocknytt Cruise 2023-04-21

Minns faktiskt inte sist jag såg Houston live, men det kan faktiskt ha varit så länge sen som när gamla Harry B James existerade i Stockholm. En hel del medlemsbyten, samt ett antal plattor har bandet mäktat med. Hank Erix har ibland varit ensam kapten på skutan, som försökt hålla allt flytande. Det var onekligen hel del förväntningar på hur det nu skulle låta när de äntligen stod på en scen igen. 

Dagen till ära så hade man lånat in Wildness Erik Modin på trummor som även står som producent för nästa Houston album. Ett bra val då Modin sköter stockarna riktigt bra samtidigt som han även hanterar körsången på bästa sätt. Keyboardisten Richard Hamilton rattade i gång She Is The Night från Houston IV som är en rent magisk dänga. Hank med välfrontad bringa visade att han menade allvar den här kvällen. Sången satt, precis som det brukar göra på plattorna, och gitarristens Carl Hammars flört med Neil Schons solo från Journeys Who’s Crying Now går mig inte förbi. Även spår två får följa med i farten och jag snackar då om You’re Still The Woman.


Setet på denna kryssning är kort och Houston chockar mig med att bränna av I’m Coming Home redan som tredje låt och man får beundra ambitionsnivån vilket jag uppskattar. Jag måste erkänna att hot och repressalier ibland fungerar även på motstridiga artister. On The Radio är utan tvekan en av AOR-historiens mest undangömda guldklimp. Att få Houston framföra den här låten har varit nästintill en omöjlighet tidigare. Den här gången så hotade jag med kölhalning om den inte framfördes, och se det lyckades! Jag fattar att den är svår att sjunga men Hank satte den helt grymt och det här var verkligen hans kväll. 

Houston serverade bara riktiga godbitar på den här kryssning och kryddade med att plocka upp Ricky Delin på scenen som är en ytterst vital del i bandets framgångar som producent, låtskrivare, musiker och som medlem. Runaway har nästan blivit Houstons egen låt och en och annan tår fälldes när man fick möjlighet att se Hank och Ricky framför den som duett. Att avslutande 1000 Songs lät lite svajigt gör inte så mycket utan det här var ett underbart vitaminpiller som gav energi kvällen lång.

Annons:

Let’s launch next rocket, Houston!

Betyg: 4,5/5

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖRNina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIGMange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIERTipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT