ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Houston – Relaunch III

”Relaunch III” är tredje gången gillt som Houston lyfter fram och hyllar bortglömda låtar av mer eller mindre okända band. Därmed har nu en tradition instiftats att mellan varje studioplatta med originalmaterial släppa en platta med mindre kända covers.

Det är samtidigt något av en kulturgärning då bandets cover av Dakota låten ”Runaway” på första ”Relaunch” plattan blev en hit med över nittio miljoner visningar på youtube och två miljoner streams på Spotify med draghjälp från BMX proffset Danny MacAskill och energidrycksjätten Red Bull. Dessutom resulterade framgången i att Dakota återförenades.


Bandmedlemmarna har åter igen grävt djupt i sina skivsamlingar och de obskyra spår som låter bäst i mina öron den här gången är ”Sound Of A Breaking Heart” (Prophet), egna spåren ”Live Forever” och ”Do You Believe” samt ”She’s Out With A Gun” (Van Zant), ”Modern Day Delilah” (Van Stephenson), ”Outrageous” (Frankie and The Knockouts) och ”Running Back” (Urgent).

Kort sagt är det den senare hälften av plattan som fäster mest. Fällan Houston ofta hamnar i är att det blir en smula enformigt då de flesta låtar liknar varandra i arrangemang och går i ungefär samma tempo.

Annons:

Samtidigt blir det något av ett tveeggat svärd. Istället för att succesivt ha dragit sig mot ett hårdare och modernare sound likt andra band sprungna ur samma generation som till exempel H.E.A.T, Dynazty och Degreed, har Houston varit sin klassiska AOR trogen sedan debuten 2010. Kontinuiteten hedrar dem då de lyckas förädla och förfina sitt hantverk mellan varje album. Ljudet på ”Relaunch III” är stort, varmt, dynamiskt och har också lite mer bett och edge än tidigare, vilket i min värld är väldigt välkommet. Det märks att trummisen, producenten och nyförvärvet Erik Modin satt sin prägel här då ljudbilden påminner mig en hel del om hans andra band Wildness.

Band: Houston
Titel: Relaunch III
Genre: AOR/Melodic Rock
Skivbolag: Frontiers
Releasedatum: 14/7
Bästa spår: She’s Out With A Gun, Do You Believe, Modern Day Delilah, Outrageous, Running Back
Betyg: 3/5

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Fel: Vy 01024a207i kanske inte finns
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖRNina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIGMange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIERTipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT