ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

BAYLEY/DIANNO – Sweden Rock Festival 2014-06-04

srf-480x209
När Magnum lämnat Sweden Stage var det dags att bege sig till 4Sound Stage där det skulle bjudas på klassiker från ett av de största banden inom metalgenren någonsin. Blaze Bayley och Paul DiAnno har båda frontat Iron Maiden under olika tidsepoker och med facit i hand så har de båda verkligen bidragit till Iron Maiden och deras musik. Denna onsdagskväll är det Blaze som kliver upp på scenen först och det slår mig hur underskattade plattorna “The X-Factor” (1995) och “Virtual XI” (1998) är. Tyvärr för Blaze del så släpptes dessa plattor under en period när hårdrock inte var speciellt gångbart och spelningen på Iron Maidens “X-Factor” turné var i Sverige förlagd till Circus i Stockholm. 

 
Om vi återgår till 2014 så visar Blaze direkt i inledande “Lord Of The Flies” att det kommer att bjudas på massor med energi under denna spelning. Han är en publikfriare av stora mått och både låtar och mellansnack sköts med bravur. Fem låtar sjunger Blaze och det känns alldeles för kort med tanke på vad som bjuds i form av energi. Avslutande “Man On The Edge” sitter som en smäck denna kväll i Norje. När det är dags för Paul DiAnno så äntrar han scenen haltande för han har ont i ett ben. Det visar sig att det är så illa att han är tvungen att genomföra sin del av spelningen sittande. Därför blir också spelningen lidande helt klart. Han slarvar bort låtar genom att sjunga slarvigt. Och det är trist med tanke på vilken låtskatt han trots allt sitter på. Det som räddar Paul spelmässigt är det faktum att bandet är oerhört tight och jag tänker i “Phantom Of The Opera” att basisten håller ihop det precis lika bra som Steve Harris gör i Iron Maiden. 
 
Det som i stället sänker Paul i mina ögon är det faktum att han under spelningen sitter och hyllar Hells Angels och det känns inte okej att en rockstjärna ska sitta och hylla en kriminell organisation. Oerhört dåligt och tråkigt. Paul får i slutet av sitt set hjälp av Blaze i låtarna “Running Free” och “Iron Maiden” och det gör att säcken knyts ihop på ett bra sätt i alla fall. Som helhet kan spelningen sammanfattas med att Blaze besitter en oerhörd energi samtidigt som Paul är trött och slarvig.
 
Plats: 4Sound Stage (Sweden Rock Festival)
Datum: 2014-06-04
Betyg: 6/10
Fråga: Varför spelades inte “Murders In The Rue Morgue”?
 
Setlist:
01. Lord Of The Flies
02. Futureal
03. The Sign Of The Cross
04. The Clansman
05. Man On The Edge
————————————-
06. Sanctuary
07. Wrathchild
08. Remember Tomorrow
09. Killers
10. Phantom Of The Opera
11. Transylvania
12. Running Free
13. Iron Maiden
RELATERADE ARTIKLAR
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Copy link