ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

ELECTRIC BANANA BAND – Sweden Rock Festival 2014-06-06

EBB srf2014 effietrikili
Electric Banana Band bjuder på en blandning av tuff rock och barnvisor. Hela familjen är samlad för att se när kultbandet intar scenen. Janne Schaffer bevisar ännu en gång att han är en skicklig gitarrist, Lasse Åberg och Klas Möllberg är även fortfarande i form efter alla dessa år av framträdanden som dessa djungelkaraktärer.

Det skojas friskt på scenen om andra svenska band och ibland blir det nästan lite väl parodiskt. Men publiken skrattar och barnen ser framförallt ut att ha väldigt kul. Bandet passar även på att presentera en ny singel med titeln ”Banarne For President” där de väljer att skoja till det politiskt om en bananrepublik. Under låtens gång tog Lasse Åberg fram en megafon och jag var nog inte den enda som tråkigt nog inte hörde vad han försökte yttra till oss i publiken.


Bandet har kul tillsammans på scenen vilket verkar smitta av sig på publiken då de hänger med i alla gester till bandets visor, framförallt under låtar som ”Maja Min Piraja” och den avslutande ”Zvampen”.

Tar man bandet för vad de är lyckas de faktiskt underhålla. Men i slutändan är det nog ändå Janne Schaffer som är bandets stora behållning.

Betyg: 7/10

RELATERADE ARTIKLAR
Inga inlägg hittades.
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Copy link