ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

ALICE COOPER – Sweden Rock Festival 2014-06-05

alicecooper-srf2014-480
Alice Cooper tar med oss på en nostalgitripp som heter duga. Visserligen har vi sett Alice Cooper avrättas och återupplivas på scen tidigare. Men vi har aldrig tidigare sett honom förvandlas till John Lennon och hedra Jim Morrison vid hans grav. Undertecknad är minst sagt lyrisk.

Alice inleder konserten på Festival Stage med låtar som ”Hello Hooray”, ”No More Mr Nice Guy” och ”Billion Dollar Babies” där han även underhåller publiken med både käppar och svärd. Det bjuds på hitlåtar från 70-talet och framåt från Alice Coopers karriär – samtidigt som han under tiden bevisar att han fortfarande är ohotad som den bästa performanceartisten någonsin. Skräckfilmsikoner intar scenen och man kan aldrig riktigt förvänta sig vad som ska hända härnäst. Alice bevisar att han även är i toppform under framförandet av det musikaliska mästerverket ”Welcome To My Nightmare”.


Att Alice plockade fram låtar som ”He’s Back (The Man Behind The Mask)” ur sin katalog och bjöd in Rob Zombie som gästartist under konsertens encore hade gått och väl räckt för ett imponerande framträdande. Men vad som blev den riktiga storheten med denna spelning var mästerligt framförda covers av The Doors, Beatles och Jimi Hendrix. Efter den obligatoriska halshuggningen och återuppståndelsen svartnar allt och Alice återvänder in på scenen med en gravsten som vi kan urskilja namnet Jim Morrison på.

Annons:

Under andra halvan av konserten hedrar inte bara Alice sina avlidna vänner – utan han visar också tydligt sin kärlek till musiken. Och som åskådare påminns även jag varför musik med distade gitarrer ligger mig mycket varmt om hjärtat. Det kanske är lätt att döma ut Alice Cooper som någon simpel underhållare. Men under denna konsert lyckades han med konststycket att både underhålla och beröra på samma gång. Ett konsertframträdande blir inte mycket bättre än så här.

Betyg: 10/10
Plats: Festival Stage, Sweden Rock Festival
Datum: 2014-06-05 

RELATERADE ARTIKLAR
MÅNADENS RECENSIONER
FÖRRA MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT