ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Liverecension: In Flames – Sweden Rock Festival 2022-06-10

Jag ska vara ärlig och erkänna att det inte var vilt slagsmål om vem som skulle få recensera årets headliners på redaktionen, och av någon outgrundlig anledning så tog jag mig på uppgiften In Flames. Det är absolut inget band som jag lyssnat på då jag har oerhört svårt för både stilen men framför allt ”sången” från Anders Fridén därav så kommer den här recensionen inte vara någon munter läsning för fans av In Flames. Att bandet sålt två och en halv miljon plattor är imponerande och att Göteborg har närt många band med liknande musikstil är ett faktum.

Utan en enda vettig förklaring så dyker man upp nästan trettio minuter efter utsatt tid, och hade det varit Axl Rose och gänget så hade man kanske kunnat ta det men In Flames? Att man fläskar på med eld och rök, gör inramning lite mer passande och jag försöker verkligen hitta mitt mest positiva jag denna kväll.

Något som verkligen är bra är ljudet och det kan inte vara därför folk flydde i horder, och jag har väl aldrig varit med om att det varit så tunnsått framför en headliner på många, många år. Nu var det på inget sätt folktomt utan det var fortfarande flera tusen kvar för att se bandet spela. Att kollegorna på de stora kvällstidningarna skriver om att det var trettiotusen personer kvar i publiken är rent skrattretande.

Jag ids verkligen inte ens kommentera vilka låtar som spelas och är så sugen på att göra en Måns Ivarsson klassiker, även om det skulle vara svårt att snarka igenom en In Flames konsert. Det eldas på som vanligt och bandet ser så där vardagligt genomtråkiga ut på scen och man undrar om man verkligen gillar sitt jobb och varför Fridén är klädd som en fritidsledare (inte för att det är något fel på det). När man äntligen börjar få upp lite stämning så sätter sig Fridén och berättar om den tunga tiden som har varit som sångare i ett ganska framgångsrikt band. Vilken total publikmördare även om syftet säkert var gott. Jag får slita tag i en stolpe för att inte fly fältet i ren tristess.

In Flames är duktiga på det de gör, och ska inte lastas för att jag personligen har svårt att uppskatta det men om man ska stå på största scenen och vill vara ett av de största banden så får man banne mig försöka bjuda på lite underhållning med, samt lär er att be om ursäkt om man inte behagar att dyka upp i tid!

Betyg: 2/5

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER