ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

A Hero For The World – A Hero For The World (5.0)

AHFTW-FrontCover-2013

Band: A Hero For The World
Titel: A Hero For The World
Genre: Power Metal
Skivbolag: Jacob K Music
Releasedatum: 2013-03-29
Betyg: 5/10

Någonstans på Filippinerna sitter de båda svenskarna Jacob Kaasgaard (sång och keyboard) samt David Sivelind (gitarr och bas), männen bakom A HERO FOR THE WORLD och bara myser. Förmodligen finns det även ett par paraplydrinkar inblandade och gitarren är kopplad till laptopen. Lite som ett ställningstagande på något sätt. För inte nog med att deras power metal är lättillänglig, de har det jävligt varmt och skönt också medan vi andra sitter här och fryser arslet av oss med en themugg i näven och väntar på våren som aldrig kommer.


Dessvärre för de båda går det fortfarande tretton habila power metal-släpp på ett dussin och i frågan om hur många av dessa som egentligen behövs i en skivsamling kan man stöta och blöta om in i absurdum. Själv känner jag att jag mer och mer börjar närma mig en punkt i livet där foten måste sättas ner och skivsamlingen bör bantas ned med ett par tusen album som bara är “okej”. Det är också där bandets svaghet visar sig för att du ska uppskatta A HERO FOR THE WORLD bör din skivsamling redan innehålla plattor från band såsom HELLOWEEN, GAMMA RAY, BLIND GUARDIAN och STRATOVARIUS. Dessa band framstår som duons största influenser, band som spelar i ett par ligor över A HERO FOR THE WORLD.  Någonstans känns det ändå helt okej att bara lyssna på någonting som varken är kasst eller skitbra utan bara bekvämt och lagom engagerande. Det är här A HERO FOR THE WORLD kommer in i bilden. De gör sitt bästa genom att slå sig till ro och  bjuda på en dos lättsam lagomhet.

I sin bästa form påminner A HERO FOR THE WORLD om en något spänstigare version av danska MANTICORAs senare album även om den vokalt begränsade Jacob Kaasgaard ändock inte är lika begränsad som den danska motsvarigheten Lars F. Larsen. Tyvärr är hans bottnar dock betydligt djupare än danskens, vilket gör att albumets kvalité slirar lite mer än nödvändigt. Men i det stora hela gör varken han eller bandets musik bort sig.

Bästa låt: One Hope of Light
 

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt
RELATERADE ARTIKLAR
Inga inlägg hittades.
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Share via
Copy link