NYHETER
CD
BÖCKER
SKÄRSELDEN

Eleine – Until The End

7 Shares

Ur den skånska myllan har Eleine växt upp och har etablerat sig som en stark liveakt med sin Symphonic Metal och färgstarka uppträdande men hur fungerar det på platta?

Paret Liljestam/Ekberg står för de mest framträdande rollerna med sång och growl och det hela framförs kompetent och för den som har svårt för growl (vilket jag har) så hamnar Ekbergs i den godkända kategorien. Detsamma får man säga om produktionen som är klinisk, och det hela går att känna igen hos minst ett hundratal andra band i världen. Tyvärr så får man nog säga det om låtarna som självklart passar in i det koncept bandet vill framföra. Det man som recensent saknar är variation, någon form av nyskapande i en genre som startades upp av Nightwish för snart 25 år sen. Antar att det kan vara svårt då publiken kanske förväntar sig ett speciellt sound, och därför inhandlar en platta med Eleine.

Förstå mig rätt, det här är snyggt framfört. Madeleines röst är väl kanske inte bombastisk men härligt befriad från gapande ”operasång” och harmonierna och uppbyggnaderna av låtarna sitter där de ska. Trummorna är dock bedövande trista och hur tjusigt man än vill programmera låtarna så riskerar det hela bli könlöst och intetsägande i slutändan. Det är kanske anledningen till att hur många gånger jag än lyssnar på Until the end, så hittar jag ingen låt som riktigt sticker ut förutom Please som ger mig som lyssnare en känsla av intimt, viktigt och känslofyllt. Ett extraplus för innovativa texter och ett budskap som skiljer sig från mängden.Band: Eleine
Titel: Until The End
Genre: Symfonisk Metal
Skivbolag: Black Lodge Records
Releasedatum: 2018-02-23
Betyg: 3/5
Bästa låtar: Please och Break Take Alive

7 Shares

Relaterade artiklar

POPULÄRT JUST NU
FILM
LIVE
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Rocknytt Logga 2019 heavy metal

Följ oss på Facebook!