ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Eleine – We Shall Remain

Det svenska metalbandet Eleine är åter albumaktuella, denna gång med albumet We Shall Remain. Medlemmarna håller sig trogna sitt sound. Med symfoniska inslag, en tydlig metalljudbild och den huvudsakliga sångerskan Madeleine Liljestam är Eleines ryggrad fortfarande intakt. Inga experimentella utsvävningar eller tematiskt konceptalbum eller sånt. Det känns som Eleine vet vad som fungerar och fortsätter att göra musik enligt det receptet. Men lite nytt kan ibland krydda till ett gammalt familjerecept, något som jag inte kan låta bli att fundera på hur det hade gjort sig här.

En ingrediens som jag tycker att bandet har tonat ner jämfört med tidigare album är dynamiken. Många av låtarna på den första halvan av albumet är stabilt stöpta metallåtar. Inga dramatiska toppar och dalar. Det är på andra halvan, efter det fina ögonblicket på just under en minut titulerat Vemod, som det blir mer intressant. Kanske för att det redan med Vemod byggs upp en dynamik gentemot Through The Mist, som är det efterföljande spåret. Through The Mist har även en refräng som verkligen lyckas höja sig som ett torn över produktionen.

Fans av musik från Nightwish och Avatar som ännu inte har lyssnat in sig på Eleine tycker jag särskilt ska kolla in Eleines musik. Även om jag inte tycker att We Shall Remain är en av deras starkare plattor så finns det riktigt snyggt snickrade gitarrmelodier och riff, med den dundrande följeslagaren Jesper Sunnhagen på trummor som hänger med i alla svängar. Det samarbetet vill jag verkligen lyfta lite extra!

We Shall Remain med Eleine får 3/5 i betyg.

Artist: Eleine.
Titel: We Shall Remain.
Genre: Symfonisk metal.
Skivbolag: Atomic Fire Records.
Releasedatum: 14/07/2023.
Bästa spår: Through The Mist, Suffering.

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER