ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Stagman – Är ni kvar där ute?

Stagman - Är ni kvar där ute? 1

Zinny Zan solo? På svenska? Hårdrock? Tankarna och frågorna samlade sig snabbt när jag hörde om detta projekt första gången. Jag vet sen tidigare att herr Stagman har haft detta i tankarna under en lång tid men ändå, Zinny/Stagman är ju Shotgun eller Easy Action för de flesta. Många rynkade på näsan när projektet blev verklighet men jag gissar att också lika många nu står med lång näsa istället. Stagmans första giv är överraskande bra.

“Fasader” som första singel är grovt missvisande och speglar inte alls plattan i övrigt. Låten känns som ett märkligt första val då den är plattans mest lugna och tänksamma spår. Har du hört “Fasader” och inte resten bör du omvärdera “Är ni kvar där ute”. Faktumet är att plattan svänger rejält (om än något spretigt) och förutom nämnda “Fasader” så är det bara i “Innan vi dör” som tempot sänks. I övrigt är plattan fylld med upptempo dängor som alla klistrar sig fast mentalt på sitt eget lilla sätt.


Jag hör en yngre Winnerbäck i “Alltid på väg” och “Vykort från Hollywood” (i Vykort från Hollywood gör Stagman upp med sitt förflutna på Sunset Strip (med glimten i ögat)), Jag hör en uppstudsig Uggla i “Förlorarnas parad” och “Valen som du gör”, jag hör Thåström i “Kommer jag till himlen?, som starkt påminner om klassikern “Alla vill till himlen” och jag hör lite gammal hederlig svängig rock/pop i “Kärlekens triumf” (med ett härligt Manson-riff levererat av Martin Sweet) och “Gå din väg”.

Annons:

Ni hör själva, det är en blandning av diverse ting, dock med en genomtänkt röd tråd över hela “Är ni kvar där ute”. Plattan känns genomarbetad och jag påstår faktiskt att plattan inte innehåller ett enda svagt spår. Tvärtom levererar Stagman 10 briljanta låtar som alla fastnar och kletar sig kvar, alla på sitt lilla sätt. Det är bara att plocka ut sin egen favorit. Jag fastnar mest för de två låtar som båda aspirerar på att kallas för tonårshymner (Förlorarnas parad och Valen som du gör) men mitt hådrocksjag uppskattar nog mest “Kärlekens triumf” bäst….i längden.

Hatten av herr Stagman. Det ska bli spännande att se vart detta tar vägen och visst förstår jag att det här inte är en “onetimer”, jag känner dig bättre än så. Ribban är högt satt inför en fortsättning. Det oroar mig. Har inte du någon gång nämnt för mig att höjdhopp aldrig varit din grej? I så fall, youre in big trouble, mister…

Ps Att rimma Hollywood Sue…på Mötley Crue, det är full pott i min bok. Bara en sån sak.

Stagman – Är ni kvar där ute?

[yasr_overall_rating]

Artist: Stagman
Titel: Är ni kvar där ute?
Genre: Rock/pop på Svenska
Bolag: GMR
Releasedatum: 17-01-27
Betyg: 4/5
Bästa låt: Kärlekens Triumf

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

RELATERADE ARTIKLAR
MÅNADENS RECENSIONER
[yasr_ov_ranking start_date=2023-03-01 end_date=2023-03-31 category="14" size=small rows=99]
FÖRRA MÅNADENS RECENSIONER
[yasr_ov_ranking rows=99 size=small start_date=2023-02-01 end_date=2023-02-28 category="14, 17, 7528, 6895"]
FILM
LIVE
Fel: Vy 01024a207i kanske inte finns
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT