CD

Hammerfall – Built To Last

hammerfall-built-to-last-500

Min relation till bandet är nästan lika gammal som bandet självt. HAMMERFALL har tillsammans med sin maskot Hector hållit hammaren högt i över 20 år nu (23 år för att vara exakt). Strömmen av skivsläpp från Göteborgsbandet har varit någorlunda konstant, även om den mattats av en aning under det sista årtiondet.

Den stilmässiga avstickaren “Infected”, följdes sedan upp av en återgång till det gamla soundet för ett par år sedan. “r(Evolution)” var måhända inte helt perfekt, men den visade ändå att bandet fortfarande kunde göra låtar av samma snitt som tidigare i karriären.Nu när HAMMERFALL är tillbaka med “Built To Last”, så sammanfattar låttiteln väldigt bra vad det hela handlar om. Nya plattan låter inte bara som klassiska HAMMERFALL, även låtmaterialet tangerar den storhet som bandet höll från debuten ända fram till och med “Threshold” släpptes. Till och med på balladfronten har bandet skärp till sig rejält. “Twilight Princess” är faktiskt den bästa balladen bandet gjort sedan “Remember Yesterday” och den återfanns ju redan på “Legacy Of Kings”, så det var ju med andra ord ett tag sedan.

Joacim Cans sjunger dessutom bättre än på länge. Måhända har det med att göra med att han är/ser mer fit ut nu än har gjort på många år? Hursomhelst låter han förbaskat bra på detta album!
Rent stilmässigt, så låter plattan som en kombination av “Legacy Of Kings” och “Crimsom Thunder”. För mig personligen som formligen höjer dessa två skivor till skyarna, så är ju detta faktum verkligen prima! Slutresultatet blir därför att “Build To Last” är HAMMERFALL´S bästa platta sedan “Crimsom Thunder” och ju fler gånger jag lyssnar på plattan, ju närmare kommer jag till att vilja ge den 5/5. Men jag är inte riktigt där än, just nu känns 4,5/5 som mest rättvist. Vem vet, när skiv-året slutligen ska summeras om ett par månader, så kanske jag nått den punkten? Hur det än må bli med den saken, så är detta tveklöst ett av de tre bästa albumen som gjorts hittills i år!

Köplänk till Ginza:
https://www.ginza.se/search/1?s=hammerfall+built+to+last

Hammerfall – Built To Last

Band: Hammerfall
Titel: Built To Last
Genre: Power Metal
Skivbolag: Napalm Records
Speltid: 46:35
Releasedatum: 2016-11-04
Betyg: 4/5
Bästa Låt: Hammer High, New Breed

Relaterade artiklar

Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Rocknytt Logga 2019

Följ oss på Facebook!

Rocknytt Topp 20 Pirate Rock

GÅ TILL OMRÖSTNINGEN