ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Treat – Ghost Of Graceland

treatghostofgraceland484

Det är en överraskning att Treat skulle komma att följa upp deras magnum opus “Coupe De Grace”. Lika välkommet och förvånande är de sex år senare tillbaka och de har mycket att leva upp till med tanke på bandets “nådastöt” från 2010. Om man inte låter sig förvillas av titeln samt att man gör bäst i att kisa lite på konvolutet så finns det mycket mer godis för öronen än dessa två intryck gör gällande. De lyckas inte överträffa föregående album och inte heller riktigt ett tangerande, vilket inte känns konstigt. Men detta kommer med all säkerhet lämna alla Treat-anhängare mer än nöjda.

Det är ett lite mörkare och mognare Treat denna gång som känns mer allvarliga än tidigare, men det hindrar inte melodierna att stå staplade lika tätt som resenärerna på ett charterplan på väg till en annan kontinent. Liknelsen fortsätter då vi befinner oss på mycket hög höjd under nästan hela resan men några få mellanlandningar finns och de drar ut lite på tiden under den tolv låtar och nära timmen långa resan som har stabil kurs utan orosmoln på himlen. Till slut så blir detta ett värmande resultat som matchar de höga förväntningarna och garanterat kommer upplevelsen bli större och vara ett finare minne än charterns fjorton dagar.


Ny i bandet är basisten Pontus Egberg (The Poodles, King Diamond, Tainted Nation) som genererar stabilitet tillsammans med säkra Jamie Borger på trumpallen. Anders Wikström visar återigen genialitet i skapandet av låtar som i andra sammanhang och arrangemang skulle passat vilken genre eller världsartist som helst. Robert sjunger bra och nästan för säkert ibland och produktionen är stor och kraftfull som förväntat.

Tolv låtar med “Inferno” och “Alien Earthlings” som mellanlandningar. “Nonstop Madness” kan vara deras klistrigaste refräng någonsin medan allsångsvarningen blinkar återkommande i nästan varje låt. De mest exalterande låtarna är drivstarka “Endangered”, mellantempolåten “House On Fire” och det tunga inledande titelspåret. Treat gör sig allra bäst i upptempolåtarna men det går sällan på tomgång i de övriga och balladerna är denna gång ovanligt starka. Något som alla dessa hitlåtar har gemensamt är att de förmodligen avnjuts bäst i strålande sol på festival och det finns ännu ingen skälig eller godtagbar orsak för att dessa herrar ska lägga ned detta högst vitala band än, särskilt när de nu är som bäst under sin långa karriär.

Band: Treat
Titel: Ghost Of Graceland
Genre: Melodic Rock
Skivbolag: Frontiers
Releasedatum: 2016-04-15
Betyg: 4/5
Bästa låt: Nonstop Madness

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

RELATERADE ARTIKLAR
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Fel: Vy 01024a207i kanske inte finns
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter