ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Voodoo Hill – Waterfall

voodoohillwaterfall250

Detta samarbete mellan Glenn Hughes och Dario Mollo är nu inne på tredje “albumsvängen” sedan debuten 2000. Tidigare så har jag inte riktigt fallit för deras musikskapande, även om det på pappret sett väldigt lovande ut. Nu med nya plattan “Waterfall” så lyckas de äntligen leva upp till mina högt ställda förväntningar.
Det svänger rejält om de flesta låtarna och tanken går mer än en gång till BLACK SABBATH´S Tony Martin-era och framförallt Glenn Hughes egna samarbete med Tony Iommi på hans “egentliga” soloalbum “Seventh Star”, som på grund av skivbolagets försyn ändå gick under namnet BLACK SABBATH. Även om materialet på “Waterfall” är en aning melodiösare och mer rockorienterat än britternas dito.

Det är dock lite märkligt att öppningsspåret “All That Remains” hör till en av de minst tunga låtarna på hela plattan. Enligt mig, så gör det att skivan inte tar riktigt fart och greppar tag från början. Denna lilla fadäs och avsaknande av någon mer kanonlåt, gör att skivan tillslut “bara” når upp till en stark sjua. Men de 4-5 bästa låtarna når definitivt upp till ett snitt på nio i betyg, så skivan är helt klart köpvärd!

Band: Voodoo Hill
Titel: Waterfall
Genre: Hårdrock
Skivbolag: Frontiers Records
Speltid: 55:06
Releasedatum: 2015-10-16
Betyg: 7/10
Bästa Låt: Rattle Snake Bone

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheter



ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER