ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Preach – Gasoline Veins

Preach - Gasoline Veins 3

Pang! Skivåret 2015 har verkligen börjat starkt inser jag efter att ha fått ta del av debuterande Stockholmsgänget PREACH:s debutverk.

Titeln på skivan, “Gasoline Veins”, skulle kunnat vara detsamma på en actionrock-skiva av något HELLACOPTERS-dyrkande gäng. Men dessa fördomar kommer rejält på skam när titellåtens trumintro och vassa gitarriff inleder festen.

PREACH har existerat sedan år 2006 och under åren har de både funnit de rätta medlemmarna och finslipat sitt sound, som ställer sig bredbent mellan death ‘n  roll a lá THE GENERALS och melodisk thrash metal och mello-döds med blinkningar både åt IN FLAMES innan “Clayman” och THE HAUNTED. Köttigt och göttigt med lite finlir på toppen, alltså (bandet själva kallar sin stil kort och gott för “swedish metal” på sin Facebook-sida). ‘Dead Die Young’ är bara ett av de exemplen där kött och finlir kombineras på ett förträffligt sätt. ‘Gold Rush’ och ‘Mine To Direct’ retar med stämningsbyggande intron innan gaspedalen stampas i mattan och det blir åka av. Titellåtens refräng är en sådan som vill rycka tag i dig och slå dig på käften. På det positiva sättet.

Vokalisten Carl Lundvall skäller som en trängd kamphund och har en inte så liten likhet med en viss Anders Fridén. Han skulle med lätthet kunna vikariera för sistnämnde om Jesper Strömblad och Glenn Ljungström skulle sätta upp en afton där “Lunar Strain” och “Whoracle” spelades i sin helhet.

35 minuters speltid är även en suverän tid för förfestheadbang med tillhörande bärsknäck. Förhoppningsvis behöver vi inte be till högre makter för att PREACH ska gå långt, “Gasoline Veins” lär funka bra som lockbete för nya följare.

Band: Preach
Titel: Gasoline Veins
Genre: Metal
Skivbolag: Egen utgivning
Releasedatum: 2015-01-25
Betyg: 9/10
Bästa låt: Gasoline Veins

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheter



ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER