ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Jaded Heart – Fight The System

jaded-heart-fight-the-system250

Att Jaded Heart inte kommer återvända till att göra AOR-låtar måste vara klart för de flesta vid det här laget. Likaså kommer vi inte få se Michael Bormann som sångare i bandet någon mer gång, men vad gör det när vi har Johan Fahlberg bakom mikrofonen som tillsammans med Peter Östros på gitarr är en högst vinnande kombo -och en metallisk sådan för det smygs in lite mer metal för varje skiva och det utan att tjuva på melodierna som är synonyma med Jaded Heart.

Elva låtar på drygt 49 minuter består standardutgåvan av. Den limiterade har två extra spår som jag inte rekommenderar någon att vara utan även om den tyska låten “Polizisten” kan vara något svår att ta till sig i början.


Bandet fortsätter men utvecklar samtidigt soundet från föregångaren “Common Destiny” och levererar en rifftät och tempostark kavalkad låtar. De flesta är stöpta i liknande mall men melodierna är så starka att de ger skivan variationen som behövs.
Johan tar för sig mer på denna skiva och låter starkare än någonsin. Dessutom drar jag bitvis associationer till t.ex. Queensryche samtidigt som han tänjer på gränser och testar nya grepp. Förbaskat bra låter det i alla fall.

Annons:

Bra ljud på skivan är det trots att någon större budget ej funnits som tillsammans med en bra och väl avvägd mix gör detta till en härligt maffig platta.

Första singeln “In Control” som är en duett med Rick Altzi (Masterplan, At Vance) tillhör faktiskt bland de lite svagare spåren, rak och ösig men utan en speciellt smittande refräng. Även “Till Death Do Us Part” saknar den typen av refräng som andra låtar besitter som t.ex. smått fantastiska “Nightmares”, “Never Free” och “In The Shadows” som alla är bländande bevis på Jaded Hearts bästa stunder. Övriga låtar är snäppet under nämnda tre spår men fortfarande imponerar de och bekräftar Jaded Hearts mäktiga kunnande att skriva snygga melodier som levereras i en snygg och stenhård förpackning.

En nyanställd andregitarrist och ny trummis i Bodo Stricker kanske dimensionerar upp Jaded Heart ytterligare ett snäpp. Kanske blir detta njutbara liveband ännu trevligare att uppleva på spelningarna framöver.

En riktigt bra platta för alla som gillar melodiös och tuff metal som på ett föredömligt sätt är presenterat på ett fräckt sätt. För er som söker en AOR-platta är det bara att söka vidare.

Band: Jaded Heart
Titel: Fight The System
Genre: Metal
Skivbolag: Fastball Music
Releasedatum: 2014-09-26
Betyg: 8/10
Bästa låt: In The Shadows

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

RELATERADE ARTIKLAR
MÅNADENS RECENSIONER
FÖRRA MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Fel: Vy 01024a207i kanske inte finns
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT