ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Kent Hilli – Nothing Left To Lose

Perfect Plan sångaren Kent Hilli är en produktiv och hårt arbetande gentleman som går från klarhet till klarhet. Sedan Perfect Plans fullträff till förstlingsverk för fem och ett halvt år sedan har det blivit ytterligare två rosade studioalbum, ett livealbum, en cover-EP samt uppskattade solodebuten ”The Rumble” (2021). Som om det inte vore nog blev den Ö-viks bördiga supersångaren också ny frontman hos idolerna i legendariska AOR institutionen Giant härom året.

Med hjälp av Jimmy Westerlund (One Desire) och Ulrick Lönnqvist har Hilli nu producerat ”Nothing Left Too Loose”. Med tanke på tidigare meriter har denna, hans andra soloskiva, således skyhögt ställda förväntningar hos många AOR fans. Lyckligtvis infrias de förväntningarna genomgående då redan inledande ”Too Young” är en riktig smakstart med Journey doftande melodier och ett sound som för tankarna till Brother Firetribe.


Survivor-osande ”Could This Be Love” blir man kär i vid första lyssningen och ”A Fool To Believe” är en uptempodänga med en himmelsk refräng som för tankarna till Robin Beck och Loverboy. På plussidan hittar vi också det något tyngre och Dokken-dramatiska titelspåret ”Nothing Left To Lose”, samt finstämt smäktande ”Every Time We Say Goodbye” som har både lite Def Leppardska plockgitarrer och balladfeeling à la Whitesnake och Treat.

”Stronger” har tyngd, dutt-dutt synthar, fantastiska melodier och snyggt keyboard och gitarrarbete som lyfter lite extra mot slutet. Riffigt ystra ”Saving Us” har feta körer högt i mixen och soundtrackfeeling i stil med Top Gun och Rocky. Dessa två spår är de allra smaskigaste karamellerna och tillhör toppskiktet av Hillis soloproduktion hittills. Riktigt bra är också avslutande ”Only Dreaming” med sitt episkt dramatiska anslag och en touch av Joe Lynn Turner i melodier och uttryck.

Annons:

Personligen fastnar jag dock inte riktigt för ”Does He Love Like Me” och ”Heard It All Before” som är lite för baktung och trist för min smak. Med det sagt överväger det positiva med råge. Det här är en oerhört välproducerad skiva som kryllar av allt vi älskar när Hilli är inblandad och mer därtill. Det skulle således inte förvåna mig om ”Nothing Left To Loose” hamnar i toppskiktet på många årsbästalistor när 2023 års albumskörd sammanfattas. Modernt producerad med åttiotalstänk i komposition, sound och melodier, enastående sång, samt fantastiskt gittarlir signerat Jimmy Westerlund med briljanta gästspel av Jimmy Hedlund (”Start It All Over” och ”Only Dreaming”) samt Michael Palace (”Saving Us” och ”Heard It All Before). Kanske rentav årets bästa AOR släpp (hittills) och utan tvekan ett snäpp bättre än ”Ready To Rumble”.

Band: Kent Hilli
Titel: Nothing Left To Lose
Genre: AOR/Melodic Rock
Skivbolag: Frontiers
Releasedatum: 4/8
Bästa spår: Saving Us, Stronger, A Fool To Believe, Could This Be Love, Every Time We Say Goodbye,
Only Dreaming, To Young,
Betyg: 4/5

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Fel: Vy 01024a207i kanske inte finns
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖRNina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIGMange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIERTipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT