ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Lita Ford – The Bitch Is Back…Live (4.0)

lita-ford-the-bitch-is-back-2013-250

Artist: Lita Ford
Titel: The Bitch Is Back Live
Genre: Hårdrock
Skivbolag: Steamhammer/SPV
Releasedatum: 2013-10-28
Betyg: 4/10
Bästa Låt: Hate

2009 spelade Lita Ford på Sweden Rock Festival och det var i ärlighetens namn ingen rolig spelning att beskåda. Ska man försvara Lita Ford så hade hon haft ett längre uppehåll från musiken och bandet hon hade med sig var inte det mest samspelta världen skådat. Karriären börjar dock ta fart igen och sedan denna spelning på Sweden Rock så har Lita släppt två album (“Wicked Wonderland” och “Living Like A Runaway”) där den sistnämnda visar att denna kvinna kan bli att räkna med igen. Vad tycker jag då om senaste given som är en liveplatta inspelad på Canyon Club i Kalifornien i början av oktober 2012?


För det första så håller låtarna bra klass rakt igenom där klassiker som “Back To The Cave”, “Can’t Catch Me”, “Out For Blood” och “Close My Eyes Forever” samsas med nyare låtar som “Relentless”, “Devil In My Head” och “Hate”. Om dessa låtar samlats på en Greatest Hits så hade mitt betyg blivit betydligt högre, men eftersom det är liveplattan “The Bitch Is Back” som recenseras så måste jag hålla mig till det tycke jag har om denna inspelning. Nu vet inte jag hur många personer det kommer in på denna Canyon Club, men en önskan från min sida hade varit om publiken hörts mer än mellan låtarna (“Kiss Me Deadly” är ett undantag då Lita låter publiken sjunga med). Hade det inte varit för mellansnacket så hade jag kunnat tro att låtarna var inspelade i studio och publikljudet pålagt i denna studio. Mellansnacket är bra och det märks att Lita Ford sparkat igång karriären igen för hon känns betydligt säkrare i sitt mellansnack nu än vad hon gjorde i Norje 2009.

Betyget stannar på en svag fyra mycket på grund av det faktum att låtmaterialet är såpass starkt att det trots allt överskuggar den svaga produktionen. Jag hade gärna hört att publiken lyfts fram lite mer i mixningen. Det är trots allt skönt att Lita Ford är tillbaka och med den form hon byggt upp de senaste åren så är en repris på Sweden Rock ett önskemål från min sida.

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt
RELATERADE ARTIKLAR
Inga inlägg hittades.
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Share via
Copy link