ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Reach – The Promise of a Life

Det är en remarkabel utveckling som Stockholmsbandet Reach har gått igenom sedan de debuterade med trevande ”Reach Out To Rock” (2015). På utmärkta ”The Great Divine” (2018) bytte bandet musikalisk inriktning radikalt och hade dessutom slimmats ner från kvintett till energisk och äventyrlig trio beståendes av Ludvig Turner (Sång och gitarr), Soufian Ma’Aoui (Bas) samt Marcus Johansson (Trummor).

Lineupen består på nysläppta ”The Promise Of A Life” och återigen har bandet genomgått en ordentlig musikalisk metamorfos. Inledande ”New Frontier” är filmisk och för tankarna till Chris Cornells ”You Know My Name” från Bondrullen ”Casino Royale” (2006) och Ennio Morricones Spaghettiwestern-teman. Resultatet blir en genialisk fusion. ”The Law” är tungt The Muse och Marilyn Manson dopad med en störtskönt metallisk käftsmällsrefräng och ”Young Again” är stämningsfull, mörk pop när den är som bäst. ”The Seventh Seal” är självklart inspirerad av Ingmar Bergmans klassiska filmepos och bygger textmässigt på det legendariska schackpartiet mellan Max Von Sydows riddare och döden (spelad av Bengt Ekerot).


Här finns också något så oväntat som inslag av varietémusik. Detta hörs som tydligast i ”Motherland”, men även ”Higher Ground” har en subtil vibb i sin annars Muse och Chris Cornell inspirerade musikaliska uniform.

Titelspåret ”The Promise Of A Life” med sin mystiskt mörka skönhet och skirt vackra refräng är en perfekt avslutning som sammanfattar essensen av hur Reach låter 2021. Det här är ett spännande band som utmanar genom ständig progression och vägrar låta sig placeras i ett fack. Oförutsägbarheten är både modig, kittlande och uppfriskande eftersom resultatet ömsom hänför och ömsom förvirrar.

Annons:

Band: Reach
Titel: The Promise Of A Life
Genre: Progressiv, mörk, filmisk och melodiös rock.
Skivbolag: Icons Creating Evil Art
Releasedatum: 23/4
Bästa spår: Young Again, Higher Ground, New Frontier, The Promise Of A Life, The Law, The Seventh Seal
Betyg: 3,5/5

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE

Warning: Undefined array key "pt-cv-view-type" in /home/rocknytt/public_html/wp-content/plugins/content-views-query-and-display-post-page/includes/block_view.php on line 111
Fel: Vy 01024a207i kanske inte finns
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖRNina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIGMange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIERTipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT