VECKANS TOPPNYHETER

Rocknytt söker nya medarbetare

Brinner du för rockmusik och gillar att skriva eller fotografera?

Vi söker nu fler medarbetare.
JOBB
VECKANS MEST DELADE
krönika rocknytt

KRÖNIKA: Kom så leker vi hårdrock en liten stund…

På olika forum i den digitala världen kan man diskutera alltifrån gäddfiske, sexuella preferenser till hur ett bra gitarrljud ska vara. I en mängd forum med inriktning på hårdrock brukar det debatteras vad som är hårdrock och vilka som är true eller inte. Jag finner det i allra högsta grad roande och lite oroande på en och samma gång.

Långt hår, tatueringar, svarta kläder, en långburk ständigt i handen och ringar på varje hand. Är det den optimale hårdrockaren?
Nej, i min värld är det verkligen inte så. Att vara “rock” är en attityd som sitter långt utanför det man bär på sig. Det är ett individuellt ställningstagande och något man inte kompromissar med.


Men när man ska klumpas ihop med precis vem som helst och representera eller företräda en grupp då drar i vart fall jag öronen åt mig. Många liksom tävlar i att vara mest hårdrock och att sitta i ett öltält på valfri festival och bara vara “metal” , eller mest “metal” till och med.

En av mina nya vänner är involverad i en av de största forumen för just hårdrock på Facebook. För övrigt ett väldigt bra forum.
Min vän har uppnått en mogen ålder, har ett bra arbete som kanske även kräver en viss typ av klädsel, vad vet jag. Killen ser i vart fall väldigt städad ut.
Dock är detta en person som brinner för rockmusik, hård som lite mjukare, är kunnig och vill pusha fram nya och intressanta band. I mina ögon är han en riktig metallarbetare.

Sen har vi de som åker till en större festival i Blekinge för att leka metal i nån dryg vecka, klä ut sig och lägga en smärre förmögenhet på öl men minns inte om det var Volbeat eller Megadeth de såg. Visst folk får göra vad de vill med sin tid och sina pengar, men särskilt coolt är det inte i mina ögon.

Då är jag mer inne på dem som redan tre månader innan bestämt vilka band de ska se, när de har en vätskepaus och när det är dags att sova. Där finns det vare sig plats för en karatefylla eller snabb tältsex. Där är det bara musiken som gäller samt att köpa en eller annan bandtröja.

De som spelar i många band som vi älskar klär sig inte alls som en riktig hårdrockare utan ganska enkelt och diskret. Ändå är de hårdare än de allra flesta. För tänk vad kul det skulle se ut om Tobias Forge i Ghost skulle gå på föräldramöte i full ornat, om Micke i Dark Funeral skulle ta barnen på folkbollsträning i scenkläder eller om Satan Takes A Holiday skulle handla på Coop i guldsmink. Jag tror att de ganska snart skulle få en påstötning från någon myndighet eller bli inspärrade på ort och ställe.

Så, till slut. En hårdrockare kan se ut precis hur som helst. Hårdrock är folkligt och hårdrock är den bästa musiken. Så är det bara.

FÖLJ ROCKNYTT 2022 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!
Jerry Prütz

Jerry Prütz

Foto: Johnny Gustavsson

Rocknytt söker nya medarbetare

Brinner du för rockmusik och gillar att skriva eller fotografera?

Vi söker nu fler medarbetare.
JOBB
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Copy link